Röplabda

2021.04.12. 10:26

DEAC: nem jött össze a bravúr az Extraliga favoritja ellen

A Debreceni Egyetem gárdája az utolsó szettben nem tudta tartani a lépést a riválisával.

Fotó: deac.hu

Sokan a Kecskemétet tartják az Extraliga kvalifikáló kör legerősebb együttesének. Dávid Zoltán csapata vasárnap a DEAC ellen bizonyította, hogy valóban az első hely fő esélyesének számít. A debreceniek egyékbént nemrég hazai környezetben pontot csentek a hírös városiaktól, ám a bravúr most elmaradt – számolt be a deac.hu.

Az első játékrészben először Hubicska Patrik megoldásának köszönhetően vették át a vezetést a mieink (8:9), akik aztán 14:14 után egy 4:0-s sorozatnak köszönhetően kicsit leszakították magukról a hazaiakat. A végjátékot is bizakodva várhatták a debreceniek, mivel Hubicska újabb villanásával hárommal mentek (19:22). Az ellenfél nem tett le a szettgyőzelemről, főleg Pavel Kandulinski volt elemében, végül a fehérorosz légiós zárta le ezt az etapot (25:23).

A második felvonás 7:7 után a vetélytárs ritmust váltott, ennek köszönhetően a DEAC nehezebb helyzetbe került (11:7). Csizmadia János megoldásával sikerült felzárkózni (16:15), ám a Kecskemét megint növelte a fórját, 20:15-nél Fodor Antalnak időt kellett kérnie. Becsülettel harcolt az egyetemi gárda, de sajnos nem sikerült eltüntetniük a hátrányukat.

Aztán a harmadik szakaszban gyakorlatilag átrohant rajtuk a házigazda. Már a 8:2-es kezdés sem kecsegtetett sok jóval, kicsit később pedig Krupánszki ütésével létrejött a közte tíz (14:4). Akadt ugyan a debrecenieknek néhány szép megmozdulása, de ez a játszma egyértelműen kecskeméti örömjátékot hozott.

A DEAC röplabdázóinak a 3:0-s vereség ellenére sem kell búslakodniuk, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a következő idényben is az Extraligában szerepelhet. Tóth Andrásék szerda este a dunaújvárosiakat fogadják a DESOK-ban.

A tények

Kecskeméti RC – DEAC 3:0 (23, 20, 10)

Kecskemét. V: Ujházi, Soltész.

Kecskemét: Kaszap 6, Krupánszki 11, Rabeka 2, Kandulinski 20, Gebhardt N. 8, Nagy J. 10. Csere:Stréli (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

DEAC: Tóth A., Bagics 6, Kiss I., Fazekas 7, Hubicska 15, Csizmadia 6. Csere: Mészáros Z. (liberó), Magyar 2. Vezetőedző: Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában