Sportelőzetes

2021.04.01. 14:49

DEAC: izgalmas hétvége következik

A jégkorongcsapat Magyar Kupa-mérkőzéseket vív, a röplabdázók újabb pontokért hajtanak, a labdarúgók pedig Békéscsabán folytatják.

Fotó: deac.hu

Jégkorong – a Magyar Kupával befejeződik a szezon

Befejeződtek az Erste Liga küzdelmei. ADEAC összesítésben a negyedik helyen végzett, ugyanakkor magyar bajnoki ezüstérmes lett, ami sporttörténeti siker, hiszen a legmagasabb osztályban ilyen jól még nem szerepelt debreceni jégkorongcsapat – emlékeztet a deac.hu. David Musial együttese pénteken és szombaton Magyar Kupa-mérkőzésekkel zárja a szezont. Az elődöntőben a Ferencváros lesz a mieink ellenfele 12.30-tól (a másik ágon Fehérvár AV19–DVTK összecsapás lesz), majd másnap rendezik a bronzmeccset és a döntőt. Valamennyi találkozó a Debreceni Jégcsarnokban lesz és az M4 Sport élőben közvetíti.

Röplabda – jó úton a bennmaradás felé

Folytatódik az erőltetett menet a DEAC férfi röplabdacsapata számára. Fodor Antal legénysége azért küzd, hogy a következő szezont is az Extraligában kezdje, ezért most a kvalifikáló körben sorra játssza a meccseket. A debreceni csapat a harmadik helyen áll a tabellán (az első négy küzdhet jövőre a legmagasabb osztályban), és vasárnap 16 órakor a Kistext otthonában gyarapíthatja pontjai számát.

A lányok az NB II.-es tagságért harcolnak, és igen jól állnak, hiszen vezetik az alsóházi tabellát, ami a biztos bennmaradást jelenti. A női gárda legközelebb pénteken 13 órakor a Miskolci VSC-t fogadja a DESOK-ban.

Labdarúgás – Békéscsabán folytatják

A válogatott szereplése miatt két hétig szünet volt a bajnokságban, ám hétvégén ismét útjára indul a labda. A Debreceni Egyetem focistái vasárnap 17 órakor a Békéscsaba otthonában vendégszerepelnek. Az együttesben továbbra is sok a hiányzó sérülések és betegségek miatt, ezért most is felforgatott csapattal állnak ki.

– A körülmények ellenére bízom a pontszerzésben – mondta Sándor Tamás vezetőedző. – Nagy kérdés, hogy a betegségből visszatérő játékosaink milyen teljesítményre lesznek képesek, és mennyire bírják a terhelést. Egyébként a fiúk hozzáállására a Kazincbarcika elleni összecsapást leszámítva eddig nem lehetett panaszom, az edzéseken és a meccseken egyaránt mindent beleadtak. A békéscsabaiak több meccsét is megtekintettem az utóbbi időben, a Győrt például legyőzték, ám a Barcika otthonában gyengébb teljesítménnyel rukkoltak elő. Azt leszűrtem, hogy egy meglehetősen agresszív csapat vár ránk, amely remekül tömörül a saját kapuja előtt, a megszerzett labdákból pedig életveszélyes kontrákat vezet. Azzal is tisztában vagyok, hogy őket is elérte a koronavírus korábban, ennek köszönhetően az egyik meccsre speciel ki sem tudtak állni – tette hozzá.

Kézilabda – tovább léphetnek előre

Csütörtökön 19 órakor a Vecsést fogadja a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B-ben. Ezt a mérkőzést eredetileg ősszel rendezték volna, ám a vírushelyzet miatt a két csapat halasztást kért, amit a szövetség engedélyezett, és a pótlást most tudták beiktatni.

– Minden meccsünk nehéz, igaz lesz ez a Vecsés ellen is. Legutóbb Mezőkövesden nyertek, igaz, az ellenfelüknél sok volt a hiányzó, de a megszerzett két pont is jelzi, hogy egyik csapatot sem szabad félvállról venni. Nekünk hazai pályán mindenképpen nyerni kell, ha bent szeretnénk maradni, így is készültünk egész héten – hangsúlyozta a DEAC játékosa, István Péter, aki legutóbb a Nyíregyháza ellen tért vissza a pályára hosszú sérülése után. – Már nagyon vártam, hogy ismét játszhassak. Hamarabb terveztem a visszatérést, egy kicsit elhúzódott a rehabilitáció, de most már rendben vagyok, a mérkőzésen szerencsére nem éreztem, hogy hosszabb kihagyás van mögöttem, a térdem is jól bírta a terhelést – zárta a beállós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában