harmadik nap

2021.03.25. 10:11

Szép eredmények a debreceni úszóktól az országos bajnokságon

Zajlik az úszó országos bajnokság a Duna Arénában, csütörtökön már a 3. napra került sor, délelőtt pedig konkrétan a döntőkre.

Budapest 20210323 Úszás 2021 Országos bajnoksá OB Fotó Derencsényi István MÚSZ Kapás Boglárka

Fotó: Derencsényi István / MÚSZ-archív

Ha időrendben haladunk, Kapás Boglárka, debreceni úszó 400 méter gyorsúszásban lett magyar bajnok 4.07.50-es időeredménnyel. A finálé után a következőket mondta: „Kiegészítő úszás volt ez nekem, de ha már elindultam a számban, próbáltam megnyerni, s ki is úsztam magamból, amit lehetett. Váltott karos úszás, de dupla annyi volt a táv, mint a főszámomban.” Ugyanebben a számban 5. lett a Debreceni Sportcentrum versenyzője, Gál Kincső 4.19.13.-as idővel.

Holoda Péter, a DSI versenyzője pedig 50 méteres pillangóúszásban végzett a 3. helyen. Az ő időeredménye: 23.96.

Debreceni szempontból a következő fontos futam a férfiak 200 méteres vegyesúszása volt, ahol a 2004-es születésű Zombori-Szalontai Ferenc az 1-es pályán úszva végzett a 7. helyen 2.07.74-es időeredménnyel.

Majd Hosszú Katinka szerezte meg első magyar bajnoki címét az olimpiai kvalifikáció miatt is fontos országos bajnokságon 200 vegyesen 2.11.47-tel, az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy Jakabos Zsuzsanna nem indult.

200 vegyesen a férfiak mezőnyében fél másodperccel kapott ki Cseh László – némi meglepetésre – Holló Balázstól. Nem csak ez a szám tartogatott meglepetést, 50 méter női pillangón – melyet Bordás Beatrix nyert meg – a nagy nevek közül Verrasztó Evelyn (FTC) csak a 6. helyen végzett.

A 123. országos bajnokság csütörtöki döntőit a 4x200 méteres női és férfi gyorsváltó zárta, melyen Magyarország legjobb klubjait „keresték”. Előbbiben cívisvárosi érdekeltség is volt, hiszen az 1-es pályán első emberként az UTE színeiben a debreceni születésű Kapás Boglárka ugrott vízbe. Ráadásul az első 200 méter után neki köszönhetően – 2 percen belüli időt úszva – vezetett is az újpesti klub, pedig Késely Ajna (Kőbánya) is vele együtt versenyzett. Végül a várakozásoknak megfelelően a szegediek lettek az országos bajnokok, meglepetésre az Egri Úszóklub lett az ezüstérmes, a Kapás Bogival felálló UTE pedig 3. helyet szerezte meg. A férfiaknál a BVSC lett a magyar bajnok, 2. helyen végzett az FTC, 3. helyen pedig az Egri Úszó Klub zárt.

Folytatás csütörtök délután újabb számok előfutamaival.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában