folytatás jövő szerdán

2021.03.10. 16:37

DEAC: nem változott a röplabdázók célja

Fodor Antal a klubhonlapnak elárulta, a Debreceni Egyetem alakulatánál akadnak nehezítő körülmények, ám a játékosok lelkesedése töretlen.

Fotó: deac.hu

Az alapszakaszban sem „babra” ment a játék, de ez a megállapítás a rájátszásban hatványozottan igaz lesz. A DEAC férfi röplabdázói a bajnokság első szakaszát a hetedik helyen zárták, így a folytatásban az Extraliga kvalifikáló körében küzdhetnek meg a bennmaradásért. Ehhez a hat csapatot (KISTEXT, Dág, Dunaújváros, Kecskemét, MÁV Előre Bericap, DEAC) számláló mezőnyben legalább a negyedik pozíciót kellene elcsípniük – mutat rá a deac.hu.

„Az előző hónapok során értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, különböző felállásokat gyakorolhattunk téthelyzetben, emellett minden szóba jöhető játékos lehetőséget kapott a bizonyításra”

– kezdte a beszélgetést Fodor Antal. „Készülünk az újabb kihívásokra, bár sajnos akadnak gondjaink. Hubicska Patriknak a dereka fáj, de a gyógytornának köszönhetően enyhültek a panaszai. Bagics Balázs sem tudott az utóbbi időben edzeni, ám szerencsére hamarosan ismét tréningezhet. A bajok ellenére a fiúk becsülettel teszik a dolgukat, nagyon várják már a meccseket. Szeretnénk az első három hely valamelyikét megkaparintani, de nem árulok el nagy titkot azzal, ha kimondom, hogy elsődleges célunk az Extraliga-tagság meghosszabbítása. Bizakodó vagyok, mivel ütőképesnek tartom a keretünket, így ha néhányan kiesnének, őket is megfelelően tudnánk pótolni” – hangsúlyozta a vezetőedző.

A cívisvárosiak jövő szerdán a KISTEXT elleni hazai meccsen kezdhetik meg a pontgyűjtést. A fővárosiak mellett a fehérváriak és a dágiak is az NB I.-ben szerepeltek az idény első részében, így róluk kevesebb információval rendelkezik jelenleg a Debrecen.

„Következő ellenfelünket még nem láttuk a mostani szezonban, de az első helyen zárt, amiből kiderül, hogy nagy hibát követnénk el, ha lebecsülnénk. Sőt, a KISTEXT a Magyar Kupában a Dunaújvárost is kiejtette, ami ugyancsak komoly fegyverténynek számít. A Fehérvárral és a Dággal nyáron egy felkészülési tornán találkoztunk. Mindkét meccset viszonylag simán megnyertük, bár azóta erősítettek a vetélytársaink. Kijelenthető, hogy az NB I.-ből érkező együttesekkel szemben mi leszünk az esélyesebbek, bár abban biztosak lehetünk, hogy nem fogják ajándékba adni a győzelmet. Sok múlik a pillanatnyi formán, és nem szabad elfelejteni, hogy minden mérkőzés más, akármennyire is közhelynek tűnhet” – zárta mondandóját Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában