exkluzív

2021.02.16. 13:25

Szabó Péter az edzőváltásról: ki akartunk szakadni a megszokott közegből

A DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke elmondta, nem volt egyszerű olyan fiatal magyar szakembert találni, akinek jelentős nemzetközi tapasztalata van.

Fotó: Kiss Annamarie

Mint ismert, keddtől a menesztett Kondás Elemér helyett a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor kettős irányítja a Loki szakmai munkáját. A Hajdú-bihari Napló Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnökét kérdezte a döntés hátteréről.

„Az egész szezontól figyeltük a csapatot, és már a téli szünet előtt láttuk, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene”

– kezdett bele az elnök.

– A téli felkészülés alatt Tőzsér Dániel sportigazgató igyekezett támogatni a stábot annak érdekében, hogy abban az irányban haladjon az együttes, amit mi szeretnénk, de a tavaszi meccseken látszott, hogy nincs változás, megfáradt a kapcsolat. Eljött a váltás ideje, de ez a hétfői Gyirmót-meccstől függetlenül történt, egy folyamat vége volt. Lehet, hogy egy bajnokival hamarabb kellett volna, lehet, hogy később, a lényeg az, hogy reagálnunk kellett.

„Az új edző személyével kapcsolatban az volt a kritérium, hogy ne a szokásos, a magyar foci körforgásában résztvevő edzőkből válasszunk, mert belterjes – kis túlzással előre lehet tudni, hogy ki hova fog menni dolgozni legközelebb. Mi ki akartunk szakadni ebből a közegből, mert nem visz sehova.”

Nem volt egyszerű olyan szakembert találni, akinek jelentős nemzetközi tapasztalata van, jó játékos volt, adnak a szavára, mert ilyenben sajnos nem dúskál a magyar foci. Tőzsér Dánielék kiválasztották Huszti Szabolcsot és Toldi Gábort, úgy gondolom, hogy meg tudják oldani a rájuk váró feladatokat. Husztinál az külön remek, hogy játékosként nemzetközi szinten is igen elismert edzők keze alatt játszott, a profi futball több oldalát – német, orosz, francia – is megtapasztalta, ismeri, amit remélem, át tud majd ülteti a Loki futballjába is – mondta el az elnök.

MSZ

Borítókép: Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke a klub keddi sajtótájékoztatóján

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dvsc-megszolalt-az-uj-edzoparos-5006950/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában