győzelemre hajtanak

2020.12.02. 08:59

Rangadó előtt a DEAC kosarasai

Bravúrgyőzelmet vár Neuwirth Bence a szerda esti NB I.-es összecsapástól, sőt a bajnoki cím is ott lebeg a szemei előtt.

2020.09.11. Alba Fehérvár- DKKA kosárlabda edzőmeccs. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: MW-archív

A hétvégi hazai sikere után ismét az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban lép pályára a DEAC férfi kosárlabda csapata szerdán 17 órától. Ellenfelük a jelenleg 3. helyen álló EGIS Körmend lesz. A Kovács Adrián vezette debreceni együttes az 5. pozíciót foglalja el a tabellán, mindkét gárdának 4 győzelme van eddig, a Vas megyeiek egyszer kaptak ki, a cívisvárosiak pedig kétszer.

Elég nagy kuszaság jellemzi a vírus miatt a honi kosárlabda bajnokságot is, de ahogy lehet, írnak ki mérkőzéseket a szövetségnél. Érdekesség, hogy a Körmend csapata hétfőn még játszott – Kaposváron győztek 73–65-re –, kedden átutazták az országot, hiszen a két város között közel 500 kilométer a távolság, szerda este pedig újból pályára kell lépniük. – Abból a szempontból könnyebb helyzetben vagyunk, hogy mi vasárnap mérkőztünk utoljára, ráadásul akkor is Debrecenben, a körmendieknek viszont elég hajtós ez az időszakuk – mondta el lapunknak Neuwirth Bence a DEAC játékosa. A fiatal kosaras arról is beszélt, hogy nekik is van hátráltató körülményük. – Az edzőnk sajnos nem igazán lehetett velünk az elmúlt időszakban a betegsége miatt. Ugyan próbál a távolból is mindenben a csapat segítségére lenni, de ez még akkor sem ugyanolyan, ha a segítője Andjelko Mandrics ugyanazokat az elveket vallja, s ugyanazokat a koncepciókat követi, amit Kovács Adrián.

Egy esetleges szerdai hazai győzelemmel a debreceni kosarasok feljebb is léphetnének a tabellán, a motivációval éppen ezért nem is igen lehet gond, még akkor sem, ha ismét nézők nélkül kell meccselniük. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányoznak a szurkolók. Értük is játszunk, s remélem, hogy este egy bravúrgyőzelmet ünnepelhetünk a srácokkal – mondta el az elvárásait a debreceni nevelésű játékos. A hétvége egyik legjobbja azt is hozzátette, hogy távlati célokról is esett már szó, mindenképp a legjobb négybe szeretnének kerülni, de a bajnoki cím is ott lebeg a szemük előtt. – Az a legfontosabb most, hogy túl legyünk ezen az egész rémálmon, amit a koronavírus okoz. A családomban is jelen volt valamilyen szinten a betegség, engem szerencsére elkerült. A legrosszabb az, hogy bizonytalanságban élünk napról-napra, nem tudni, hol a vége. Küzdünk, megyünk előre, csapatként túl leszünk ezen is – fejezte be gondolatait Neuwirth.

A zárt kapus mérkőzést szerdán 17 órától a DTV élőben közvetíti.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában