pályán az egyetemisták

2020.12.04. 10:11

Négy hazai meccset játszanak hétvégén a DEAC csapatai

Otthon küzd a pontokért a Debreceni Egyetem jégkorong-, kosárlabda-, röplabda- és labdarúgócsapata, míg a női futsalosok Szekszárdra utaznak.

Fotó: deac.hu

Jégkorong – az Acélbikákat fogadják

Pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadja a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában – olvasható a deac.hu-n megjelent szokásos hétvégi sportbeharangozóban. A 20 órától rendezendő mérkőzés esélyesének a fekete-fehérek számítanak, hiszen jóval előrébb állnak a tabellán. A vendégek idei szereplése elmarad a várakozástól, ennek következménye is lett, hiszen menesztették David Leger vezetőedzőt, Borbás Gergely áll majd az újvárosiak padjánál. A DEAC szakvezetője, David Musial szerint hiba lenne lebecsülni az ellenfelet.

„A Dunaújváros nincs igazán jó formában, de nem szabad, hogy ez megtévesszen minket. Nagyon fontos lesz, hogy az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesüljön a jégen és mi domináljunk. A Ferencváros elleni siker után mindenki nagyon pozitív, ebből meríthetünk erőt a pénteki mérkőzésre is”

– fogalmazott David Musial.

Kosárlabda – újabb hazai meccs

A DEAC kosárlabdacsapata szerdán kétszeres hosszabbításban maradt alul hazai pályán az EGIS Körmend ellen. A több sebből vérző debrecenieken nem látszott, hogy kis híján a fél csapat hiányzott, így is óriási csatára kényszerítették a vasiakat. Szombaton újabb nehéz feladat vár Kovács Adrián együttesére, hiszen az ötszörös bajnok Alba Fehérvár érkezik a cívisvárosba. A vendégeket nem kímélte a koronavírus, az idei szezonban eddig mindössze három mérkőzést tudtak lejátszani, míg a mieink már nyolc találkozón vannak túl. A bajnokit 17 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Röplabda – szettgyőzelemben reménykedve

Zsinórban harmadik mérkőzését játssza a Pénzügyőr ellen a Debreceni Egyetem röplabdacsapata. Az elmúlt két alkalommal a Magyar Kupában találkoztak a felek, szombaton viszont az Extraligában csapatnak össze a pontokért. A DESOK-ban 15 órától rendezendő találkozó esélyese az éllovas fővárosi gárda, amely kiváló játékosállománnyal rendelkezik, a bajnokságot százszázalékos mérleggel vezeti.

„A bajnoki cím egyik fő várományosát látjuk vendégül” – szögezte le a DEAC játékosa, Kiss Imre a klubhonlapnak adott nyilatkozatában. „Sok fog múlni az aktuális formán, de bízom benne, hogy egy látványos mérkőzést tudunk vívni. Az előző két meccs során fel tudtuk venni a versenyt a Pénzügyőrrel, és akadtak biztató momentumok a játékunkban.

„A szettnyerést sem tartom elképzelhetetlennek, ehhez nagy akaraterőre és koncentrációra lesz szükség.”

Biztosan jót tenne a csapatnak, ha ezt a részsikert elérnénk. Sajnálom, hogy nem lehetnek nézők a csarnokokban, mivel a szurkolásból sok erőt szoktam meríteni” – mutatott rá a 19 esztendős tehetség.

Futsal – a győzelem lebeg a szemük előtt

A DEAC női futsalcsapata a sereghajtó Szekszárd otthonába utazik az NB I 8. fordulójában. A hajdúságiak legutóbb váratlan vereséget szenvedtek hazai pályán az újonc Budaörs ellen, így a most szombaton 11 órakor rendezendő találkozón mindenképpen szeretnék megszerezni a három pontot.

„A szekszárdiak főleg fiatalokból álló csapattal vágtak neki ennek a szezonnak, de ahogy telik az idő, egyre jobban felveszik a bajnokság ritmusát” – kezdte a beszélgetést futsalosunk, Nagy Anikó. „Ha megfelelően koncentrálnak, bárkinek a dolgát meg tudják nehezíteni, ennek ellenére győzelemmel szeretnénk zárni a találkozót. Kicsit szokatlan lesz a kezdési időpont, de már pénteken elutazunk, így kipihenten küzdhetünk meg a hazaiakkal” – újságolta a 19 esztendős játékos.

Labdarúgás – visszavághatnak a Soroksárnak

Vasárnap 13 órakor a Soroksár együttesét fogadják a Debreceni Egyetem labdarúgói a Merkantil Bank Ligában. A két gárda az első fordulóban már megmérkőzött egymással, akkor a Szamosi Mihály Sporttelepen 1-0-s hazai siker született.

„Az augusztusi mérkőzésen a stabil védekezésre alapoztuk a taktikánkat, a labdaszerzések után pedig gyors támadásokat próbáltunk vezetni. Fájó, hogy a végén egy szerencsétlen találat miatt elúszott a döntetlen” – tekintett vissza a szezonnyitó mérkőzésre Belényesi Csaba. „Arra számítok, hogy hétvégén egy brusztolós meccs vár ránk, amit sok párharc fog jellemezni. Tudjuk, hogy a Soroksár főleg a sok passzon alapuló futballt favorizálja, emellett gyors játékosokkal rendelkezik. Örülnék, ha végre megóvnánk a kapunkat a góltól, ha ez sikerülne, nagyon rosszul már nem jönnénk ki a meccsből” – hangsúlyozta a hátvéd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában