kosárlabda

2020.10.07. 20:45

Sokáig partiban volt a DEAC, de a végére elfogytak

Tizenkét pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász otthonában az NBI/A 2. fordulójában. Bár a Stefan Moody vezette debreceniek az utolsó negyedet még előnyben kezdhették meg, a vendéglátók a végén esélyt sem hagytak a győzelemre.

Szolnok 20201007 Kosrlabda 2020 NBI NB1 frfiak Szolnoki Olaj Szolnok DEAC Debrecen Fot Fldi Imre Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Két helyen is változtatott az ASE elleni kezdőcsapaton Kovács Adrián, a hiányzó Somogyi helyén Molnár Dániel, míg Drenovac helyett Guyton kezdett – írja a deac.hu a szerda esti mérkőzésről. Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első percekben Warner büntetőire a DEAC egy 7-0-s futással válaszolt. A folytatásban mindkét együttes rengeteg hibával játszott, feltűnően sok volt az eladott labda, mely inkább a Szolnoknak kedvezett, így visszavették a vezetést. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed második felében ritmust tudtak váltani a Tisza-partiak, s hiába kért időt Kovács Adrián, a különbség két számjegyűre hízott. Guyton büntetőivel ugyan sikerült a végén közelebb kerülni, de a rövid szünet alatt volt mit megbeszélniük a hajdúságiaknak (27-18).

A második negyed elején az A-csoportban addig közel harminc másodpercet a parkettán töltő Asszú Ádám szerezte meg élete első pontjait az első osztályban, rögtön egy ritkán látható három plusz egyes akció formájában. Bár a fiatal hátvéd újabb pontjaival már csak öt volt közte, Badzim és Rudner gyorsan visszaállították az első tíz percben megszerzett fórt (39-30). A folytatásban sem változott a játék képe, állandósult a tíz pont körüli különbség, Moody mellé nem nagyon tudott felnőni senki debreceni részről.

A félidőt Molnár Márton utolsó másodperces kosara zárta, de így is 47-38-as eredményt mutatott az eredményjelző.

A megszokottnál jóval később jött ki a az öltözőből a Debreceni Egyetem csapata, melynek köszönhetően egy szemmel láthatóan motiváltabb DEAC futott ki a második félidőre. Moody és Polyák pontjaival három perc elteltével újra látótávolságon belül kerültek, sőt Drenovac ziccere után már csak egy volt közte (51-50). A szolnoki időkérés sem lassította le a cívisvárosiakat, a védekezés kezdett összeállni, mely ritmust adott a támadásoknak is, így hosszú idő után sikerült átvenni a vezetést is (54-56). A negyed végére ugyan összekapták magukat a vendéglátók, de a játékrészt így is tízzel nyerték Tóthék, így előnnyel várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz perc kezdetén Guyton közelijére Warner egy triplával, Juhos pedig egy kettessel válaszolt, megfordítva ezzel az eredményt. A folytatásban is ültek a hazai dobások, Badzim és Kovács Péter hármasaival már nyolc volt közte, Kovács Adrián gyors egymásutánban kétszer is a zsűriasztalhoz lépett (76-68). Moody igyekezett a hátára venni csapatát, de az Olajbányász nagyon elkapta a fonalat, csapatként együttműködve okosan őrizték előnyüket.

Az utolsó percekben is higgadtak tudtak maradni, és a játék képét tekintve pedig összességében megérdemelt győzelmet arattak.

Bár a DEAC szombatra tervezett Zalaegerszeg elleni hazai bajnokija biztosan elmarad, a vezetőség felvette a kapcsolatot a szövetséggel és más csapatokkal egy esetleges előrehozott bajnoki kapcsán.

A tények

Szolnoki Olajbányász – DEAC 88-76 (27-18, 20-20, 12-22, 29-16)

Szolnok: WARNER 17/6, BADZIM 12/6, Rudner 11/9, Zsíros 3/3, Cakarun 9 csere: KOVÁCS 10/3, Subotics 10, Juhos 9, Pongó 7/3, Taiwo -. edző: Gasper Potocsnik

DEAC: MOODY 30/9, Guyton 11/3, Molnár D. -, Hines 5/3, Tóth 6 csere: Drenovac 4, MOLNÁR M. 10, Asszú 6/3, Polyák 4, Bognár – . edző: Kovács Adrián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában