sorsoltak

2020.10.27. 14:04

Futsal BL: megvan az MVFC ellenfele

Sergio Mullor Cabrera szerint a legnehezebbet kapták.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: DE LUIS YUBERO #41 RÁBL JÁNOS #9

Fotó: Napló-archív

A Bajnokok Ligája előzetes körének sorsolását kedd délután 13 óra 30-tól tartották az UEFA főhadiszállásán, a svájci Nyon városában. Az eseményt már kétszer is elhalasztotta az európai szövetség, de ezúttal már nem volt akadálya annak, hogy megtartsák. A sorozat ezen szakaszában 55 csapat van még versenyben, viszont a kiemelt 9 ebben a fordulóban még nem vesz részt. Negyvenhat együttest párosítottak össze ebben a fordulóban és a 23 továbbjutó csatlakozik majd a 9 kiemelt klubhoz, így jön létre a 32-es mezőny. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek majd el november 24. és 29. között.

A Mezei-Vill a grúz Tbilisi State University, az izraeli Dolphins Ashdord és a walesi Swansea University csapatai közül kaphatott ellenfelet. Utóbbi kettő esetében biztos, hogy hazai pályán játszott volna az MVFC.

Magabiztosak

Sergi Mullor Cabrera, a csapat vezetőedzője előzetesen elmondta, hogy a grúz ellenfelet tartja a legnehezebbnek. A spanyol szakember kiválóan ráérzett a sorsolás későbbi kimenetelére, hiszen a Tbilisit húzták a berettyóújfalui gárda ellenfeleként, ráadásul Grúziában lesz majd az összecsapás.

– Nem ezt a forgatókönyvet szerettük volna, az biztos. Először is, idegenben kell majd játszanunk, hosszú utazást követően. Másodszor pedig, azok alapján amit tudtunk a lehetséges ellenfeleinkről, a grúz együttes tűnt közülük a legerősebbnek. Ettől függetlenül magabiztosak vagyunk a találkozót illetően, és meggyőződésünk, hogy be tudunk jutni a legjobb 32 csapat közé – mondta a tréner.

Az MVFC az előző idényben nemcsak résztvevőként, hanem házigazdaként is szerepet vállalt a csoportkörben. Berettyóújfaluban csaptak össze az előző döntős kazah Kairat Almaty, a spanyol ElPozo Murcia és az orosz KPRF csapataival. A kifejezetten erős csoportban három vereséggel a negyedik helyen végzett a Mezei-Vill, de a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is örök élmény marad, hogy Újfaluba kölrözött a BL néhány napra.

BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában