szép eredmények

2020.10.19. 13:49

Éremeső volt a debreceni frizbiseknél

A debreceni frizbisek két sportágban is arany- és ezüstérmeket szereztek a hétvégén Budapesten.

Fotó: Debreceni Frizbi Sportegyesület-archív

Október 17-18-án a Hajógyári-szigeten zajlott a Budapest Disc Golf Open, amelyen négy kategóriában 35 sportoló vett részt, köztük három debrecenivel. A bajnokság amatőr divízióját Korompai Hunor, a Debreceni Frizbi Sportegyesület ifjú tehetsége nyerte – olvasható a sportegyesület közleményében.

„A verseny első két körében nagyon jól mentek a dobások – számolt be a sportoló. Aztán a harmadik körre eléggé elfáradtam, és a koncentrációm nem volt az igazi, de a döntő körre sikerült újra összeszedni magamat, és végül hat pont előnnyel végeztem a második helyezett előtt. Nagyon örülök ennek az eredménynek, de azért látom, hogy a technikában és a kiegyensúlyozott teljesítmény terén is van hová fejlődnöm.”

Debrecen disc golfosai mellett a város ultimate csapatai is szép sikereket értek el a hétvégén. Vasárnap Pomáz adott otthont a Budapest Ultimate Bajnokság utolsó fordulójának, amelyen amatőr és profi kategóriában is bajnokesélyes volt a cívisváros. Végül az amatőrök között aranynak, a profik mezőnyébe ezüstnek örülhettek a sportolók.

„Az első két fordulón elért sikerek nagy lökést adtak a csapatunknak – mondta el Cs. Szabó Bence az amatőr kategóriában indult Fribizlik és Freebizlik csapatkapitánya. – Olyannyira, hogy az utolsó fordulóra két csapatot is neveztünk. Ezzel ugyan megosztottuk az erőinket, de így mindenkinek elegendő játéklehetőség jutott. A mostani hétvégén a harmadik és negyedik helyezést szereztük meg, tehát a két csapatunk egymás ellen játszotta a helyosztót, ami szép lezárása volt a bajnokságnak. Az első két fordulón szerzett előnyünket is sikerült megtartani, és az összetett pontozás alapján mi emelhettük magasba a vándorserleget.”

A profik között a dobogó második fokára állhattak a FreeBees játékosai. A csapat kapitánya, Gombos Szabolcs így foglalta össze a történéseket.

„Az aranyra is esélyesként érkeztünk a versenyre, ám sajnos ezen a fordulón nem sikerült megelőznünk az azonos pontszámmal álló budapesti ellenfelünket, így meg kellett elégednünk az összetett második helyezéssel. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert a bajnokság során rengeteget fejlődött az összjátékunk. Természetesen előjött több olyan taktikai elem is, amelyen dolgoznunk kell majd az új szezonban, de az biztos, hogy jövőre még nehezebb dolga lesz velünk az ellenfeleknek.”

Borítókép: a Budapest Ultimate Bajnokság debreceni résztvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában