DVSC

2020.10.24. 10:00

Dombi Tibor: a Nyíregyházát meg kell verni

A Loki legendája szerint mindenki átérzi a keleti rangadó fontosságát.

Mezõkövesd 20200624 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Mezõkövesd Debrecen DVSC Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Dombi Tibor Igor Bogdanovics

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Debreceni VSC, az ősi rivális, Nyíregyháza Spartacus otthonába látogat. A Loki jelenleg 27 ponttal vezeti az NB II.-es tabellát, a Szpari pedig 19-cel az ötödik. A két csapat az elmúlt időszakban kevesebbet találkozott egymással az osztálykülönbség miatt, de az utóbbi 20 év nagy debreceni fölényt mutat. Bajnoki mérkőzésen utoljára 1998 szeptemberében tudott nyerni a nyíregyi gárda, a huszonegyedik században tétmeccsen csupán egy 2012-es Magyar Kupa találkozón győztek a szabolcsiak.

A gyerekek is tudják

A Hajdú-bihari Napló Dombi Tibort, a Loki legendáját, asszisztens edzőjét kérdezte a derbi előtt. – Jó emlékeim vannak a Szpari ellen, leginkább NB I.-ben találkoztunk velük, és általában azért győztesen hagytuk el a pályát. Néha előfordult, hogy Nyíregyházán vereséget szenvedtünk, de alapjában véve pozitív dolgokat tudok felidézni. A legtöbb klubnak van egy igazi nagy riválisa, és ez szerintem nagyon jó dolog. Természetesen a csapat és a szurkolók is minden összecsapáson szeretnének nyerni, de van egy klub, akik ellen még inkább, és ettől lesz különleges. Debrecenben is már a gyerekek tudják, hogy a Nyíregyházát meg kell verni. Ezt az itt nevelkedett futballistáknak nem kell magyarázni, de szerintem azok a játékosok is át tudják ezt érezni, akik nem helyi kötődésűek.

Küzdelmes meccs

Az egykori szélső szerint edzői szempontból is más egy ilyen jellegű találkozó.

„Itt szükségtelen, hogy feltüzeljük a fiúkat. Persze nincs rá garancia, hogy nyerünk, de az alulmotiváltság biztosan nem lesz náluk gond.”

– Bárkivel találkoznak a városban, szurkolókkal, mindenki azt sulykolja beléjük, hogy a többi nem érdekes, de a Szpari ellen nyerni kell. Biztos vagyok benne, hogy ez a másik oldalról is meglesz, amihez most mi hozzá is vagyunk szokva, mert idén az NB II.-ben mindenki a Lokit akarja megverni, főleg hazai pályán. Éppen ezért küzdelmes meccsre számítok, de azt gondolom, hogy jobb keretünk van, mint nekik.

Regeneráció

A Loki a Nyíregyháza elleni meccsel egy olyan kéthetes időszakot kezd meg, ami alatt öt mérkőzést játszik majd. – Most szükségünk van minden emberre. Ráadásul ilyenkor már a pályák talaja is mélyül, ami még inkább igénybe veszi a lábakat, és könnyebben jönnek a sérülések is. Szóval nem lesz egyszerű, az biztos, észnél kell, hogy legyünk. Nagyon fontos a regeneráció, nemcsak fizikálisan, hanem szellemileg is. Aki viszont nem játszott, annak meg kapnia kell egy kis terhelést. Nagyon nehéz ez, de meg kell találni az egyensúlyt. Igyekszünk eltalálni az arányokat, és bízunk benne, hogy jól csináljuk.

A Nyíregyháza Spartacus – Debreceni VSC keleti rangadó vasárnap este 19 óra 30 perctől kezdődik, amit az M4 Sport+ csatorna élőben közvetít.

HBN

Borítókép: Dombi Tibor (balról) és Igor Bogdanovics, a DVSC asszisztens edzői

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában