kosárlabda

2020.10.09. 08:03

DEAC: a kihagyások megbosszulták magukat

Kovács Adrián szerint nagyobb koncentráció szükséges.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Szolnoki Olaj otthonában 88–76-os vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. második fordulójában. Az egyetemi alakulat gyenge kezdés után megfordította ugyan az állást, ám végül az utolsó negyedben feléjük nőttek a hazaiak.

Kovács Adrián vezetőedző a találkozóról és a mutatott játékról is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Agresszívabb hozzáállás

A tréner szerint nem sikerült a begyakorolt taktika szerint kezdeniük, ami meghatározta a mérkőzés kimenetelét. – Egy nehéz összecsapásra készültünk Szolnokon, ahol a hazaiak először léptek pályára a szezonban. Megvolt a terv, hogyan kell kezdenünk a meccset, ám talán ott vétettük a legnagyobbat, hogy ezt nem sikerült megvalósítani. Az első percekben sajnos nem azzal az agresszivitással mentünk ki a pályára, amit elterveztünk. Ráadásul a védekezésünk sem a begyakorolt volt, így a Szolnok fontos előnyt alakított ki. Igyekeztünk tartani őket a félidőig, ekkor pedig sikerült változtatnunk. Onnantól a be­gyakorolt elemek is észrevehetőek voltak a játékunkon, egy másik arcát mutatta a csapat. Az utolsó negyedre azonban több kulcsjátékosunk is kipontozódott, és kulcsmomentumokban olyan hibákat követtünk el, amelyek a Szolnok ellen nem férnek bele, meg is büntették a kimaradásainkat. Nagyon fontos, hogy a csapat készen álljon fejben az első perctől arra, ami a pályán vár rá. Ha ez sikerül, a harmadik negyedhez hasonló eredményesség várható tőlünk – emelte ki Kovács Adrián, aki az együttes hozzáállásáról, és a brillírozó Stefan Moodyról is szót ejtett.

– Moody igazi csapatjátékos, a remek produkciója mellett is folyamatosan segíti a társakat. A Szolnok ellen több játékosnak is megvoltak a hasonló minőségű lehetőségei, mégsem éltek vele. Fontos, hogy több lábon álljunk, főleg támadásban, remélhetőleg mások is felnőnek majd a játéka mellé. Ez azonban csak akkor működhet, ha igazi csapatként dolgozunk. Nagyon boldog lennék, ha meccsről meccsre jobb arcunkat, és folyamatos javuló tendenciát, győzelmeket mutatnánk. A szombati, Kecskemét elleni találkozó most a legfontosabb, ahol – jobb kosárral – szeretnénk megnyerni az összecsapást – hangsúlyozta a vezetőedző.

Péter Szabolcs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában