labdarúgás

2020.10.27. 17:06

A DEAC és a DVSC is alacsonyabb osztályú ellenfelekkel találkozik

Mindkét csapat egyértelmű célja a továbbjutás a kupában.

Fotó: deac.hu

Mind a két másodosztályú debreceni gárda szerdán 12 óra 30 perctől játszik a labdarúgó Magyar Kupában, ebben a fordulóban a legjobb 32 közé jutás a tét. A DEAC az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Nagykanizsa vendége lesz, a Debreceni VSC-t pedig Budapesten fogadja az NB III. Keleti csoportjában szerepló BVSC-Zugló.

A budapesti vasutasok az előző fordulóban Sopronban jutottak tovább egy kiélezett mérkőzésen. Mivel 120 percnyi játék után sem született gól, ezért büntetőpárbajra maradt a döntés, amit a fővárosiak nyertek 5-4-es arányban. A BVSC jelenleg az NB III. Keleti csoportjának a kilencedik helyén áll hat győzelemmel, négy döntetlennel és négy vereséggel. A zuglói alakulat október elején nevezte ki Kisteleki Istvánt vezetőedzőnek, aki azóta nem vállalt szerepet a futballban, amióta 2010-ben lemondott az MLSZ elnöki pozíciójáról. A szakember korábban, 1988 és 1992 között már volt trénere a klubnak, együtt jutottak fel az NB I.-be 1991-ben. Kisteleki egy Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a BVSC-hez szép emlékek fűzik, ezért elvállalta felkérést.

Foghíjas keret

A Loki az előző játéknapon is idegenben szerepelt. Akkor a Tiszakécskét búcsúztatta a piros-fehér alakulat egy 2-0-ás győzelemmel, Pávkovics és Bárány találataival. A DVSC jelenleg 28 ponttal vezeti az NB II.-es pontvadászatot, és a párharc egyértelmű esélyesének számít. Kondás Elemér a DVSC honlapjának elmondta, hogy a hiányzók ellenére nyerni mennek a fővárosba. – Nagyon sok a maródink, foghíjas a keretünk, ezzel együtt a szerdai meccsen egyetlen célunk lehet, a továbblépés a kupában. Tiszteljük az ellenfelet, de mindenképpen be szeretnénk jutni a következő fordulóba – szögezte le a vezetőedző.

Jó hír, hogy aki nem tudja elkísérni a csapatot Zuglóba, élő streames közvetítésen keresztül láthatja a találkozót.

Tartalékolnak a bajnokságra

A DEAC labdarúgócsapata az NB III.-as Nagykanizsa otthonába látogat a Magyar Kupában. A vendégek frissen kinevezett trénere, Sándor Tamás kiemelte, bár szeretnének továbbmenni a kiírásban, a bajnokság prioritást élvez. – Természetesen az a célunk, hogy továbbjussunk a párharcból, de a meccsdömping miatt sok olyan játékos kap majd lehetőséget, akik a hétvégén keveset játszottak. Bármi benne lehet a pakliban, azonban a szerda-vasárnap ritmushoz nincs olyan bő keretünk, hogy minden találkozót ugyanazok játszanak végig. Menet közben kell pihentetni játékosokat, amire jó esély nyílik a kupatalálkozókon. Ettől függetlenül ez egy remek lehetőség egy győzelem megszerzésére, valamint a bizonyításra azoknak, akik a pályán mutatnák meg, hogy lehet rájuk számítani a jövőben – hangsúlyozta az egyetemi csapat új edzője.

PSZ, BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában