Jegyzet

2020.09.24. 07:30

Mindkét félnek nagyon kell!

Nyíltan DVSC-szimpatizáns vagyok, sportújságíróként engedtessék meg nekem ennyi szubjektivitás.

Láttam kiesni a csapatot és azt is, ahogy az NB II.-ben, a magyar nemzeti bajnokság purgatóriumában újjászületik. Azonban, ha a Paks elleni kritikus mérkőzés után júniusban odajön valaki és azt súgja a fülembe, hogy „nyugi, pár hónap és még Dzsudzsák is nálatok fog játszani”, hát… lehet, hogy idegből képen nevetem.

Amikor leült az első sajtótájékoztatóhoz a Loki új vezetése, hány ember csettintett volna, ha név nélkül annyit mond az új elnök: „Egy olyan sztárigazoláson dolgozunk, aki Európa-szerte ismert játékos, klubjaiban 455 meccsen 110 gólt és 141 gólpasszt jegyez, igazi kétlábas, remek technikájú futballista.” Repkedtek volna a nevek, ki lehet az a külföldi, tapasztalt játékos, akit idecsábítunk? Quaresma, Afellay? Ki lesz az új csapatunk szupersztárja?

Amikor aztán Dzsudzsák Balázs, a nálunk nevelkedett nyírlugosi srác képbe került, mégis rengeteg negatív kritikával találkoztam. „Ja, csak Dzsudzsi az? Nem kell ő már sehova, azért jönne vissza… Biztos nem fizetnék neki annyi pénzt!”

Bocsánat! Mennyit is? Meg miért is nem kell? Egy Afellay jobb lett volna? Ő biztos olcsóbb is? Na persze!

Balázs Európa-bajnoki brillírozása óta közel-keleti vizekre evezett, és sokadjára is megkérdőjelezték klubváltásait a kritikusok. Majd beütött egy pandémia, szabadon igazolhatóvá vált, és a válogatottból is kikerült egy időre. Ezért az emberek lemondtak róla, mintha már nem is futballozna. Pedig hajjaj! Lesz itt meglepetés!

Ahogy Ibrahimovic 38 évesen szórja a gólokat, Ronaldo 34 évesen a Serie A második leggyorsabb játékosa, úgy Balázs is újjáépülhet pár hónap alatt, és 33 évesen ismét berobban majd a köztudatba!

Mert a jelen futballvilág már nemcsak a 30 év alatti sportolókról szól! Ráadásul saját bevallása szerint sem levezetni érkezett, vezéregyéniségét pedig már a válogatottból is jól ismerjük.

Kell nekünk egy jó Dzsudzsák, neki pedig egy jó idény az „építkezéshez”. (És ahol Shane Tusup a tervezőmérnök, ott eddig még rossz eredmény nem sült ki!) Kell nekünk egy jó Balázs, akiben a szurkolók is hisznek, és aki vezérévé válhat a Debrecennek! És Balázsnak is kell a szurkolók szeretete, a tempó és a jó futball egy régi-új közegben. A pletykák, kritikák ugyanis lesöpörhetőek, de a számok nem hazudnak! És azok alapján még mindig az egyik legjobb magyar játékost igazolta le a DVSC, aki bizony újra a mi szupersztárunk lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában