hosszú kirándulás

2020.09.24. 18:30

Lakókocsival szelték át a keleti régiót a bajnokok

Utazásukon nyolcszáz kilométert tettek meg a sportolók.

Fotó: Siklósi Gergely-archív

A világbajnok vívó Siklósi Gergely és az ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, illetve az Exatlon Hungary férfi bajnoka, Esztergályos Patrik nem mindennapi kiránduláson vettek részt. A két sportoló lakóautóval járta be az ország keleti régióját – számolt be a hírről a Bors.

A vadon szava

A két fiatal a majd’ ezer kilométeres túráján olyan nevezetességeket nézett meg, mint az aggteleki cseppkőbarlang vagy a hortobágyi Kilenclyukú híd. – Három éjszakát töltöttünk a természetben. A célunk az volt, hogy elszakadjunk a civilizációtól. Az első este egy mező közepén tettük le a járgányt, éjszaka szarvasbőgést hallgattunk, miközben a tűz fölött sütöttük a húst – foglalta össze a lapnak Siklósi, aki a kényelemről sem mondott le. – A lakóautó full extrás, így ágy, fürdőszoba és konyha is található benne – tette hozzá a vívó, aki társához hasonlóan sok időt töltött a Balatonon nyáron, ezért is döntöttek mindketten a keleti régió megtekintése mellett.

A két sportoló a pontos útitervet is megosztotta az érdeklődőkkel, a következő vonalon utaztak: Budapest–Tisza-tó–Zubogy–Aggtelek–Miskolc–Encs–Boldogkő–Sárospatak–Megyer-hegyi tengerszem–Tokaj–Debrecen–Hortobágy–Budapest.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában