vízilabda

2020.09.02. 08:10

Bravúrokra is szükség lesz: elkezdi a bajnokságot a DVSE

A cívisvárosi pólósok az OB I.-ben való bennmaradást tűzték ki célul a most kezdődő idényben.

20200711 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Debrececeni VSE (DVSE) - Szolnoki Vízilabda Sport Club felkészülési mérkőzése. képen: Kovács Gergő #8

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSE számára szerda este kezdődik meg a 2020–2021-es bajnoki szezon a Honvéd vendégeként. Az előző hétvégi első fordulóból három találkozó – többek között a hajdúságiak Újpest elleni mérkőzése is –, el lett halasztva. A DVSE felkészülését nehezítette, hogy a Ferencváros elleni kupameccs után egy debreceni pólós pozitív COVID–19-mintát adott, így az egész társaságot le kellett tesztelni.

Szerencsére azon az egy játékoson kívül mindenki más negatív eredményt produkált, viszont másfél hétig nem edzhetett a csapat.

Az idénykezdettel kapcsolatban Miroszlav Bajin, a DVSE vezetőedzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – A kupa után nem mehettünk a medence közelébe, mindenki házi karanténba vonult, meg kellett várni, hogy két negatív eredménye legyen mindannyiunknak. Augusztus 21-én kezdhettünk újra tréningezni, próbáltuk visszanyerni a formánkat. Ebből a szempontból szerencsés, hogy az első fordulóban elmaradt a mérkőzésünk, mert így kaptunk még egy kis időt a felkészülésre, szerintem egész jó kis mikrociklus van mögöttünk – mondta.

Szoros meccseket is játszottak

Miroszlav Bajin korábban úgy nyilatkozott, hogy az augusztusban rendezett Magyar Kupára a felkészülés részeként tekint, úgyhogy az eredmény kevésbé volt fontos, a játékosok tapasztalatszerzésén és meccsterhelésén volt a hangsúly. Ettől függetlenül több olyan összecsapása is volt a DVSE-nek, ahol csak egy-egy góllal maradtak alul a végén.

Miroszlav Bajin | Fotó: Napló-archív

– Arra fókuszáltunk végig, hogy ennél a fiatal keretnél megpróbáljuk minél inkább lecsökkenteni a hibákat, és megtalálni azokat a szegmenseket, amikben mindenképpen javulnunk kell. A Szeged és a Szentes erős csapatok, örülök, hogy szoros csatákat vívtunk, nagyon biztató volt, hogy tartani tudtuk magunkat velük szemben. A KSI elleni találkozóra gondoltam úgy, hogy hozni kellene, de kaptunk egy kijózanító pofont. Hiába próbáltunk visszakapaszkodni a végén, utolérni már nem tudtuk őket. Ez tanulság nekünk, hogy minden ellenfél nehéz, de jobb, hogy ez már a kupában ért minket és nem a bajnokságban – mondta a tréner.

Bizonytalan ütemterv

A vezetőedző próbálja minél pontosabban megtervezni a DVSE programját, ezzel is megpróbálva csökkenteni az erőviszonyok adta különbséget.

– Be kell vallani, hogy a legtöbb riválishoz képest gyengébb a keretünk, viszont így megvan az előnyünk, hogy tudjuk, hogy melyik mérkőzésekre kell nagyon koncentrálni és a formánkat időzíteni. Viszont ha így változik minden, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz. Augusztus végén összeraktam egy szeptemberi tervezetet, ami kapcsán már másnap szóltak, hogy több ponton is változik a menetrend. Ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk hétről hétre fókuszálni – emelte ki Miroszlav Bajin.

A szakember elmondta, hogy a DVSE-nek a bennmaradás a kitűzött célja, amiért szerinte a KSI-vel és a Tatabányával kell majd megküzdeniük. – A többi klub ellen sikert elérni már bravúrnak számítana, de nagyon bízom benne, hogy minél több ilyen pluszpontot szerzünk majd, és akkor elérhetjük a tizenharmadik vagy tizennegyedik hely egyikét – mondta.

Bakos Attila

A DVSE őszi OB I.-es mérkőzései

1. forduló, augusztus 29. UVSE–DVSE elhalasztva

2. forduló, szeptember 2. 19.30: Honvéd–DVSE

3. forduló, szeptember 5.PVSK–DVSE

4. forduló, szeptember 12.DVSE–Szolnoki Dózsa

5. forduló, szeptember 19.ZF-Eger–DVSE

6. forduló, szeptember 23.DVSE–OSC Újbuda

7. forduló, október 3.FTC–DVSE

8. forduló, október 7.DVSE–SZVE

9. forduló, október 10.DVSE–Miskolc

10. forduló, október 17.Szentes–DVSE

11. forduló, november 7.11.30: KSI–DVSE

12. forduló, november 18.DVSE–Kaposvár

13. forduló, november 25.BVSC Zugló–DVSE

14. forduló, december 5.Vasas–DVSE

15. forduló, december 12.17.00: DVSE–TVSE

Borítókép: Macsi Patrik góljai nagyon kellenek majd a DVSE-nek a szezonban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában