labdarúgó nb ii.

2020.09.15. 20:56

Balogh Pál: egyenlő felek csapnak össze az alsóházban

A Kazincbarcika ellen folytatná otthoni jó szereplését az egyetemi gárda.

Debrecen 20200805 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Deac Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Balogh Pál

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A DEAC kiesési rangadón fogadja a Kolorcity Kazincbarcika SC alakulatát szerdán, a Nagyerdei Stadionban. A két csapat súlyos vereségeket követően javíthat, az eredmény függvényében akár új lendületet véve. Az együttes helyzetéről és a mérkőzés körülményeiről Balogh Pál, a hazaiak vezetőedzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Fontos a koncentráció

A tréner szerint az előző, 3–0–ra elveszített találkozóval ellentétben ezen a meccsen ugyanazt a játékerőt képviseli majd mindkét fél.

„Úgy gondolom, hogy a szünet nekünk abszolút nem jött jól. A Gyirmót ellen bebizonyosodott, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogattunk, akik az elmúlt években mindig ott voltak az élmezőnyben és kacérkodtak az NB I.-gyel.”

– Most viszont nagy mezőnybeli csatára számítok, az elmúlt meccseken is próbált magasan labdát szerezni a Kazincbarcika, ebből valószínűleg ellenünk sem fognak engedi. Nekünk a labdabirtoklás mellett sokkal gyorsabban kell majd futballoznunk és megtalálni a réseket. Szó szerint egy tipikus, hatpontos mérkőzés lesz. Az aggodalmam inkább az, hogy sok esetben képesek vagyunk nagyon jó teljesítményre, majd hirtelen nagyon könnyen adjuk magunkat. Ezen próbálunk változtatni, egy olyan stabil játékra törekedni, amit meccseken keresztül kellene hoznunk. A játékosoknak tudatosan kell felépíteniük az összecsapások előtt magukat, mindent kizárni és csak a találkozóval foglalkozni. Természetesen függhet a meccsláztól is egy adott teljesítmény, ilyenkor azonban az első pár percben egy-két jó megmozdulás elég lehet az átlendüléshez – emelte ki Balogh Pál.

Lesz változtatás

A klub információi szerint az MLSZ a járványhelyzet miatt az úgynevezett sportzónába csak negatív teszttel engedi be a játékosokat, így folyamatosak maradnak az óvintézkedések. A tréner a vírus és más, csapatot érintő változtatásokra is kitért.

– Nemcsak a járvány miatt, amely minimálisan minket is érint (a klub hivatalos közleménye szerint két játékos pozitív mintát produkált), de Sigér Ákos súlyos sérülése miatt is kissé átalakul a kezdő tizenegyünk, így szeretném, ha tudnánk arra a részre igazolni egy minőségi játékost. Jelenleg Ákoson kívül három nagyszerű játékosunk van középen Spitzmüller István, Takács Péter és Nagy Krisztián személyében, de egy esetleges újabb kiesés miatt szükség lenne még erősítésre. Bízom benne, hogy ez összejöhet, egy tapasztalt minőségi játékos képben is van nálunk, ha sikerül megszereznünk, mindenképpen stabilabbá válna a csapat, szükségünk lenne a rutinjára – hangsúlyozta Balogh Pál, aki az általa eszközölt pozícióváltásokról is szót ejtett. – Van egy-két játékos, aki az idekerülésemkor teljesen más pozícióban játszott. Ez körvonalazódott meglehetősen hamar, és más részeken kezdtem velük számolni. Jó példa erre Sándor Tamás jobb szélen való foglalkoztatása és remek játéka – tette hozzá a szakember.

Péter Szabolcs

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában