új szerveződés

2020.08.18. 17:20

Utat nyitnak egy nagy Loki-család kialakításához

A DVSC Egyesülettel egy operatív, működő szervezetet építenének a klubért tenni akaró emberek.

2020.07.17. Debrecen DVSC sajtótájékoztató - "Új szemlélet, új játékosok a LOKI-nál" Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Képen: Szabó Péter DVSC elnöke

Fotó: Napló-archív

Hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet alapított hétfőn negyvenegy tag a DVSC égisze alatt. A társadalmi kezdeményezés célja, hogy a régmúlt egyesületéhez hasonló, ám a jövőbe mutató, üzletileg stabil sportszervezetté formálja az újjáépülő Lokit. Az alapításról és a jövőbeli tervekről Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. elnöke, a DVSC Egyesület tagja beszélt a Hajdú-bihari Naplónak adott exkluzív interjúban.

Megvan az alap

– Az új szerveződés remek kiindulási alap lehet a megerősödő sportélet számára. Magánemberek, DVSC-sportolók, illetve üzletemberek alapították az egyesületet Kósa Lajos országgyűlési képviselő elnöklésével. Régen is volt ilyen társulás, ezt szerettük volna újra életre hívni. A Loki társadalmasításához és az üzleti alapon való üzemeltetéséhez egy nagyon jó lépcső lehet ez, hiszen ezáltal újra létrejött egy DVSC-család.

„Az, hogy ez konkrétan hogyan fog kinézni és milyen sportágakat fog felölelni, a későbbi elnökségi üléseken dől majd el. Az ötlet nem új keletű, jó példa lehet a Ferencváros hasonló egyesületi szerveződése is”

– emelte ki Szabó Péter.

Lesz tagfelvétel

Hat elnökségi tag segíti majd Kósa Lajos munkáját: Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Becsky István önkormányzati képviselő (a DVSE elnöke, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője), Dombi Tibor, a DVSC korábbi labdarúgója, Tóth Rózsa volt debreceni kézilabdázó és Kotosman Zoltán üzletember. Az egyesülethez felvételi útján további személyek csatlakozhatnak a jövőben.

„Meghívásos alapon, felkérő levéllel indult el a kezdeményezés. Nem zárt közösségről beszélünk, van felvételi bizottság és be lehet kerülni, illetve tagdíj is megállapításra kerül majd a kidolgozás során.”

– Az alapszabályzat meglétét követően látjuk majd tisztábban a tagság feltételeit. Fontos, hogy minél több üzletembert tudjunk magunk mellé állítani, a sikeresség reményében. Egy operatív, működő szervezet kialakítása a cél. A DVSC Futball Zrt. az egyesület alatt működik majd, de maga a Zrt. ugyanúgy üzemel, a mostani felállásban. Az első és legfontosabb szempont az volt, hogy a DVSC Egyesület átvegye a Futball Zrt.-t az előző tulajdonostól. A költségvetés növelésében is segédkezhet az egyesület, a szakmai működés azonban még nincs konkretizálva, ki kell alakítani a szabályokat – mondta a DVSC elnöke.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában