labdarúgás

2020.08.02. 09:12

Már nagyon várják a kezdést a DEAC játékosai

Balogh Pál és csapata minden mérkőzésen a három pont megszerzésére hajt.

Fotó: Napló-archív

A DEAC labdarúgócsapata vasárnap kezdi meg a szereplését a Merkantil Bank Ligában. Az egyetemi csapat az előző idény lefújásakor az NB III. Keleti csoport listavezetője volt, ezért lehetőséget kapott, hogy egy osztállyal magasabban folytassa szereplését. Balogh Pált június közepén nevezték ki vezetőedzőnek, a szakember az azóta eltelt másfél hónapról és az előttük álló rajtról beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Helyük van az NB II.-ben

– Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt időszakban, hatodik hete vagyunk edzésben. Szerintem amennyire lehet készen állunk a bajnoki rajtra, fizikálisan rendben van a csapat. A játékunkon még biztos lesz mit csiszolni, de úgy gondolom, hogy a mérkőzésekkel majd ez is le fog tisztulni. A srácok ki vannak éhezve a kezdésre, hatalmas elánnal készülünk az első összecsapásra. A fiúk motiváltak, és nagyon bízom bennük, mert meg akarják mutatni, hogy helyük van a másodosztályban.

A DEAC Soroksárra látogat az nyitófordulóban. – A hazaiak már évek óta meghatározóak az NB II.-ben. Rendszeresen a középmezőnyben, de annak is inkább a tetején végeznek. Erős játékosállománnyal rendelkeznek, hiszen a Ferencváros fiókcsapatáról beszélünk, úgyhogy kapnak vissza minőségi játékosokat az élvonalból is, akik még pluszerősítést jelentenek. Nehéz találkozóra számítok, viszont minden meccsen a három pont megszerzése a célunk, nyilván ez nem lesz másképp az első játéknapon sem.

Sűrű menetrend

A bajnokság első hónapjában hét meccset játszanak le a csapatok, ami mind fizikailag, mind mentálisan nagy terhelést jelenthet a labdarúgók számára, ilyenkor fontos lehet a megfelelő pihenés biztosítása. – Ha szükséges, akkor rotáljuk majd a csapatot, felkészültünk erre is amennyire lehet. Itt közbeszólhatnak olyan külső körülmények, mint az időjárás. A nagy meleg még egy plusz hátráltató dolog lehet minden csapat számára. De úgyis látjuk majd, hogy fizikálisan mennyire viseli meg a társaságot ez a sűrű menetrend, és ahhoz igazodva fogunk majd változtatni is.

Az egyetemi csapathoz több új futballista is érkezett a nyáron annak érdekében, hogy minél inkább megerősítsék a keretet. – Szerintem gyorsan beilleszkedtek, akik most a közelmúltban csatlakoztak hozzánk, ez köszönhető a jó csapategységnek és -közösségnek.

Bakos Attila

Játékosmozgás

Érkezők:

Acsádi Bence – DVSC

Belényesi Csaba – DVSC

Székely Dávid – Füzesgyarmat

Takács Péter – Dorog

Orosz Marcell – Diósgyőr

Burai Erik – DVSC (kölcsön)

Damásdi Alex – DVSC (kölcsön)

Gyönyörű Gergő – DVSC (kölcsön)

Távozók:

Patócs Richárd

Bárány Donát

Bucz Bence

Lakatos Kirill

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában