futsal

2020.08.23. 14:00

Döntőbe jutottak a DEAC-os lányok a tolnai felkészülési tornán

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata idén is elindult a Thelena Kupán. Üveges Katalin tanítványai a csoportkört veretlenül zárták, majd az elődöntőt is sikerrel vették, a fináléban pedig nagy küzdelemben maradtak alul a TFSE-Szertarsport.hu ellen, számolt be a klub honlapja.

Fotó: deac.hu

Nyolc gárda vett részt szombaton a Thelena Kupán, a DEAC a B-csoportba került a Budaörssel, a Pakssal és a Szekszárddal – írja a deac.hu. A lányok az első meccsüket az NB I.-be feljutó budaörsiek ellen 2-0-ra húzták be. Ezt követően a Paks meglepte őket (1-1-es remivel zárult az összecsapás), de a Szekszárd ellen a 2-0-s diadalnak hála sikerült javítaniuk.

„A Budaörssel jó iramú mérkőzést játszottunk, nagyon egyben volt a csapat. A Paksot a papírforma alapján le kellett volna győznünk, de elég görcsösnek éreztem a játékunkat. Azt is meg kell említeni, hogy az első és a második találkozó között nem tudtunk pihenni, így a fáradtság is befolyásolta a teljesítményünket. A döntetlen után rendeztünk a sorainkat, ennek köszönhetően a Magyar Kupát néhány hónapja elhódító Szekszárd ellen sikerült begyűjtenünk a három pontot” – összegezte a csoportkört Üveges Katalin.

Hét egységének köszönhetően a DEAC az első helyen végzett a kvartettben. A döntőbe jutásért a Tolna várt rájuk, de a házigazda sem tudta lefékezni a Debreceni Egyetem alakulatát. A fináléban a TFSE-Szertarsport.hu-val kiélezett küzdelmet vívott a Debrecen, amit bizonyít, hogy a rendes játékidőben nem dőlt el a trófea sorsa.

„A legjobb négy között a mumusunknak számító tolnaiakat 2-0-ra múltuk felül, de sok helyzetet nem tudtunk értékesíteni. A döntőben megszereztük a vezetést, ám ellenfelünk egyenlített, 1-1 után pedig büntetőkkel veszítettünk. Sajnos az utolsó találkozón már nem számíthattunk Krascsenics Csillára, aki meghúzódott. Mindent egybevéve elégedett vagyok a csajok teljesítményével” – fogalmazott játékos-edzőnk.

A második hely mellett örömteli hír, hogy Krascsenics Csillát választották a torna legjobb játékosának. A DEAC az elkövetkező napokban a csongrádi edzőtáborban napi két edzéssel hangol a szűk egy hónap múlva kezdődő bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában