labdarúgás

2020.07.07. 17:30

Lassan kialakulhat a DEAC teljes kerete – fotókkal

Az egyetemi csapat nagy erőkkel készül a másodosztályú szezon augusztusi kezdetére.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Mint ismeretes, a DEAC labdarúgócsapata 2–1-es győzelmet aratott a Tiszaújváros elleni, szombati idegenbeli felkészülési mérkőzésen, ahol a vendégek egyik újonca, Takács Péter is betalált. A találkozón látottakról és az együttes jövőjéről a Hajdú-bihari Napló Balogh Pál vezetőedzőt kérdezte.

Jó előjelek

Balogh Pál
Fotó: Molnár Péter

A tréner pozitívan értékelte az első edzőmérkőzésen látottakat, elmondása szerint azonban van még hová fejlődnie a csapatnak. – Ha az eredményt nézem, akkor elégedett vagyok, hiszen győztesként hagytuk el a pályát. Ugyanakkor összességében voltak hiányosságok, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy épülő csapatnál – az első edzőmérkőzésen – benne van a pakliban. Teljes mértékben még nem állt össze a keret, ennek ellenére már voltak nagyon jó megoldások. Az elmúlt két hétben gyakorolt dolgok közül is több mindent visszakaptunk a pályán látottakból. Ez is azt mutatja, hogy a srácok vevők arra, amit szeretnénk elérni. Az NB II. miatt fel vannak spannolva, és még a tavalyi, feljutást eredményező teljesítményüket is szeretnék túlszárnyalni. Kíváncsian várom a folytatást. Úgy gondolom, hogy a héten kilencven százalékosan ki fog alakulni a keret és már a hétfői, mádi edzőtáborba úgy tudunk elmenni, hogy egy majdnem teljesen kész csapatunk lesz – emelte ki Balogh Pál.

Páran már bizonyítottak

A próbázók és az újak közül is többen lehetőséget kaptak az edzőmérkőzésen. Takács Péter első DEAC-os meccsén azonnal betalált. – Úgy gondolom, ezért is hoztam Pétert magammal, ezért is próbáltuk átcsábítani Dorogról. Az ő rutinjára mindenképpen nagy szükségünk van. Mind a góljai, mind a játéka miatt meghatározó játékosa lehet a csapatnak. Vannak próbázóink is, és név nélkül kitérve rájuk, arra biztosan jó volt az első mérkőzés, hogy nemcsak edzésen, de meccsen is lássuk, mire lehetnek képesek. Egy edzőmeccsből természetesen nem lehet kiindulni, de az alapokat, azt, hogy kitől mit várhatunk, megtapasztaltuk. A DVSC-ből is lenne egy-két játékos – az előzetes egyeztetések alapján – akiket szívesen magunknál tudnánk a keretben, ám ez a Lokitól is függ. Szerencsére van egy alapunk, amivel tudunk dolgozni, így nem kell idegeskednünk, azonban van pár kulcsjátékos, akik miatt – a fiatal szabály okán is – fontos lenne az együttműködés – hangsúlyozta Balogh Pál, a csapat vezetőedzője.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában