sportplaylist

2020.04.22. 15:16

„Túlélő” zenék füleinknek: ki mit hallgat mostanában?

Kíváncsiak voltunk, a sport terén tevékenykedők milyen muzsikákat ajánlanak otthon­üléshez.

Fotó: Napló-archív

A „maradj otthon” mondat jegyében világszerte lakásukban igyekeznek védekezni a koronavírus-járvány terjedése ellen, így van ezzel a sportolók többsége is.

A korábbi MMA-harcosról, a jelenleg edzőként dolgozó Balogh Norbertről nem nehéz kideríteni, hogy zenerajongó, ugyanis aktívan műveli ezt a műfajt rapelőadóként. Nem is volt kérdés, milyen típusú zenét hallgat otthonában Norbi.

Fekete zene és magyar rap

– Leszögezném, hogy szinte mindenféle zenét meghallgatok szívesen – fogalmazott az Iron művésznéven alkotó rapper. – Többnyire fekete muzsikát hallgatok itthon, a külföldiek közül például gyakran szól nálam 2Pac, a magyarok közül pedig előadótársamnak és barátomnak, Wanted Razónak a cimboráját, Paya G-t hallgatom most, aki sajnos már nincs köztünk. Az élet rendje című dal a kedvencem tőle – árulta el a sportoló, hozzátéve, egész nap megy náluk a zene, csak akkor van csend, ha a kisebbik lánya alszik.

Balogh elmondta, már nagyon hiányzik neki, hogy edzéseket tartson, mert eddig az töltötte ki a mindennapjait. – Természetesen mindig akad tennivaló itthon, ma festeni fogok, de már nagyon mehetnékem van egyébként. Sokan hívnak, hogy jönnének már újra edzeni, de amondó vagyok, ha eddig kibírtuk, most már várjuk ki a végét. Mert csak vége lesz egyszer... – zárta szavait Balogh Norbert.

Újra felfedezte a punkot

A Loki-szurkolók nagyon kedvelték a korábbi válogatott futballistát, az apró termetű Böőr Zoltánt. A középpályás nem csupán nagy zenerajongó hírében áll, de alapítótagja is volt a Sándor Tamást és Dombi Tibort is a soraiban tudó Wyrfarkas zenekarnak.

– A karantén ideje alatt főként a családom női tagjait hallgatom – nevetett Böőr. – Most egyáltalán nincs időm a zenére, mert szerencsére még dolgozunk itthonról, azaz a feleségemmel együtt napi nyolc órában munka a program. Ezt követően pedig a gyerekekkel töltjük az időt. Természetesen szívesen ajánlok zenéket az olvasóknak, elsősorban a Tankcsapdát. Néztem én is az online koncertjüket a múltkor Debrecenből, bekészítettem szépen a söröket, és igyekeztem koncertfílinget varázsolni magamnak. Nagyon élveztem, nyilván egészen más volt, mint egy valódi fellépés, éppen ettől volt kuriózum. Szerintem óriási dolog volt, hogy ezt bevállalták, hiszen az ilyesmiben nincs rutinjuk nekik sem. A mostani helyzetben is, ahogyan bármikor, elővehető Lukács Laci szövegvilága, és abszolút ütnek a dalaik. Jómagam a régebbi kedvenceket szeretem most is, a korai Metallica- vagy Iron Maiden-albumokat hallgatom. Bár az utóbbi időben ismét rákaptam a punkra, Aljas Kúszóbabot döngettem vagy az új Macskanadrág-dalnak küldték át a linkjét, az is nagyon tetszik. Korábban kíváncsi voltam, hogy ezeket mikor fogom kinőni, de nem sikerült, és ennek nagyon örülök. Ezeknek a zenéknek mindig van aktualitása.

Kőkemény kedvencek

A DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna sem megy a szomszédba egy kis keménységért, ha zenéről van szó.

– Rockzenét hallgatok elsősorban, de minden­evő vagyok, a lényeg, hogy igényes dal legyen. Kapásból néhány kedvencem: U2, Guns N’ Roses, Nirvana, AC/DC és még sorolhatnám. Itthon pedig a Tankcsapda a nagy szerelem, ez így van, amióta 1994-ben Debrecenbe kerültem – fogalmazott a sportvezető, akinek mostanság kevesebb ideje van a zenére, mert mint mondta, az édesanya most egyben tanár is egy kicsit, ahogyan szakácsnő is, és a DEAC-nál is folyik gőzerővel a munka a mostani helyzet ellenére.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában