Labdarúgás

2020.04.07. 16:00

A DEAC-nál sem szabadságot jelent az otthoni munka

A Debreceni Egyetem futballistái várakozó állásponton vannak. Schön László vezetőedző szerint az lenne a legigazságosabb, ha a pályán dőlnének el a leglényegesebb kérdések. Együttesünk az első helyen áll az NB III. Keleti csoportjában.

Vitéz Ferenc portré a Karakter kávézóban

Fotó: deac.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-án jelentette be, hogy a koronavírus miatt hazánkban határozatlan ideig szünetelni fognak a bajnokságok. A döntést követően a labdarúgók nem álltak le, főleg otthoni tréningekkel próbálják megőrizni a formájukat. Ez igaz a DEAC futballistáira is, írja friss cikkében a klubhonlap.

„Vasárnap szokták megkapni a fiúk a heti programot. Az eredményeket folyamatosan elküldik, emellett videókat is kapok a gyakorlatokról”

– kezdte a deac.hu-val folytatott beszélgetést Schön László. „A mostani edzések a szinten tartásra alkalmasak. Az előző héten egy alkalmazásnak köszönhetően labdás foglalkozást vezethettem videócseten. Nem panaszkodhatok, hiszen a futballisták becsületesen elvégzik a feladatokat, le a kalappal a srácok előtt! A mostani szituációban a bizonytalanság a legrosszabb. Nem tudjuk, hogy az MLSZ milyen döntést hoz majd. Úgy gondolom, a legigazságosabb az lenne, ha a pályán érne véget a szezon. A folytatás előtt legalább három hetet kellene a közös edzésekre fordítani, így az esetleges sérüléseket el tudnánk kerülni” – világított rá a vezetőedzőnk.

A mostani helyzetnek köszönhetően a húsvét sem a szokásos mederben fog zajlani. Schön László az ünnep mellett arról is beszélt, hogy mivel zajlanak a napjai a kényszerpihenő alatt.

„Valóban különös lesz az idei húsvét, de az biztos, hogy a kislányomat meg fogom locsolni. Nem unatkozom, hiszen a ház körül mindig akad teendő. A futballtól sem szakadok el, meccseket elemzek, ám a legideálisabb az lenne, ha újra edzést vezethetnék a csapatomnak” – zárta a mondandóját Schön László.

A DEAC a tavaszi szezonban eddig egy meccset játszott le. A csapat a Hatvant fektette két vállra, az összecsapás egyetlen gólját Bárány Donát szerezte a 89. percben. A 20. fordulóban a Sényőt látnák vendégül, de azt nehéz megjósolni, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egylet mikor érkezhet a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában