kézilabda

2020.02.09. 20:48

Kibrusztolta a győzelmet a Loki az EHF-kupában

A dekoncentráltság rengeteg hibát szült, de ezt is elbírták Varsányi Nóráék.

20200110 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Hódos Imre Rendezvénycsarnokban EHF kupameccs (European Handball Federation) - DVSC - Banik Most női kézilabda mérkőzés. képen: Arany Rebeka #72

Fotó: archív, Kiss Annamarie

Ha nehezen, de megnyerte utolsó mérkőzését az EHF-kupában a DVSC Schaeffler. A cseh Banik Most elleni vasárnap esti összecsapásnak már semmilyen tétje nem volt, ennek ellenére szép számú drukkerhad kísérte el Vantara-Kelemen Éváékat az idegenbeli találkozóra.

Talán a tétnélküliség az oka, hogy rengeteg hibával indult a találkozó, főleg támadásban voltak pontatlanok a felek. Köstner Vilmos elégedetlenségét mutatta, hogy a sorok rendezése érdekében már a hetedik percben időt kért. Dekoncentráltnak tűntek a debreceniek, ennek – valamint az érdekes bírói felfogásnak – köszönhetően kétszer is kettős emberhátrányba került a Loki. A kaotikus küzdelemből aztán a debreceniek jöttek ki jobban, így 14–12-es hajdúsági vezetésről várhatták a második játékrészt a felek.

Fordulás után még lejjebb esett a színvonal, de ami ennél is kellemetlenebb volt: visszavette a vezetést a Most. Szerencsére nem sokáig örülhettek a csehek, pár percre megrázta magát a piros-fehér alakulat, a kapuban pedig Oguntoye Viktória védett rendkívül fontos pillanatokban – például hetest fogott 12 másodperccel a lefújás előtt.

Ha nehezen is, de meglett a siker, így emelt fővel, 29–28-as győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupától a csapat.

MSZ

EHF-KUPA, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

DHK BANIK MOST (cseh)–DVSC SCHAEFFLER 28–29 (12–14)

Most, 1300 néző. V: Ivanovics, Vujisics

MOST: Müllerová – Sipová, Kostelná 3, ZACHOVÁ 6 (1), Borovská 3, SUSTKOVÁ 8 (3), Mikulcik 3. Csere: Bezpalcová (kapus), Mikulasková, Strisková 1, Eksteinová 1, Hrbková MANÁKOVÁ 3. Edző. Jiry Táncos.

DVSC: Triffa – Arany, Kovács Anna 5 (1), Bulath 3 (1), TÓVIZI 2, DESZPOTOVICS 8, Vantara-Kelemen 1. Csere: OGUNTOYE, Szabó D. (kapusok), Borgyos 1, Karnik 2, Karsten, VARSÁNYI 3, BORDÁS 3, Szabó P. 1. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–3. 13. p.: 3–3. 19. p.: 5–7. 33. p.: 12–16. 39. p.: 18–19. 53.p.: 28–27.

Kiállítások: 16, ill. 20 perc

Hétméteresek: 6/4, ill 3/2

Mestermérleg

Jiry Táncos: – Érzelmes meccs volt, amelyen mindkét szurkolótábor kitett magáért. A sorozatban most játszottunk a legjobban, volt is esélyünk a sikerre, de a jól játszó Debrecen volt a szerencsésebb a végjátékban.

Köstner Vilmos: – Jobb játékvezetést érdemelt volna a mérkőzés, egyik csapat sem tudta, mikor és kit fognak kiállítani ok nélkül. Hasznos volt számunkra ez a hat mérkőzés az EHF Kupa csoportkörében és külön öröm, hogy egy ilyen szimpatikus klubot ismertünk meg, mint a Banik Most!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában