labdarúgás

2020.02.19. 13:48

Jól halad a kis Loki és a DEAC felkészülése

Szatmári Csaba kijavítaná a hibákat, Schön László pedig bízik a jó folytatásban.

20191030 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DEAC–MTK labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés az Egyetemi Sporttelepen. képen:

Fotó: Matey István

Március első hétvégéjén kezdetét veszi a harmadosztályú labdarúgó bajnokság második fele. Két debreceni csapat is érdekelt a harmadik vonal küzdelmeiben: tizenhat forduló után a DEAC harmincöt ponttal a második helyen áll, és a feljutásért küzd, míg a DVSC II. tizenkettő egységet gyűjtve jelenleg a tizenharmadik, elsődleges célja, hogy megerősítse tagságát a ligában. A felkészülésről, az eddigi edzőmérkőzésekről és a kilátásokról a két klub vezetőedzőjét kérdeztük.

Jobb tavasz reményében

„A csapat január 13-án kezdte meg az edzésmunkát, minden a tervek szerint halad. Sok felkészülési meccset kötöttünk le annak érdekében, hogy az NB III.-as, és az NB I.-ben kevesebb szerepet kapó futballisták is játékban legyenek”

– mondta el lapunknak Szatmári Csaba, a kis Loki vezetőedzője. – A fiúk jól állnak a munkához, a tréningeken és a mérkőzéseken is betartják, amit kérünk tőlük. Sajnos nem úgy sikerült az ősz, ahogy szerettük volna, volt két-három olyan szituáció, amikor 2–0-s vezetés ellenére kaptunk ki. Ha ezeket a hibákat javítani tudjuk, akkor bízom benne, a végén odaérhetünk a középmezőnybe – folytatta a mester, majd rátért az első keretből visszajátszók szerepére is. – Ősszel is voltak, és tavasszal is lesznek ilyenek, nekik is lehetőséget kell biztosítani. Meg kell kapniuk a kellő meccsterhelést azért, hogy sérülés vagy eltiltás esetén minél jobb formában legyenek, ha az első csapatnál szükség lenne rájuk.

A kis Loki múlt hétvégén a Kisvárda II.-vel játszott edzőmeccset, amelyet 6–0-ra meg is nyert.

Folytatni a jó szereplést

„Ez volt a negyedik hét a felkészülésünkből, ott a tart a csapat, ahol ilyenkor tartania kell”

– fogalmazott Schön László, a DEAC januárban kinevezett trénere. – Pénteken az NB II.-es Budaörs ellen játszottuk a negyedik edzőmeccsünket, amit sikerült 1-0-ra megnyerni. Ismerkedem az együttessel, az első három felkészülési mérkőzés kimondottan ennek a jegyében telt. Szerettem volna mindenkit látni és különböző formációkat kipróbálni, ezáltal testközelből minél jobban feltérképezni a keretet. A legutóbbi összecsapásra úgy gondolom, teljesen összeállt a kép, így ideális összetételben jól is játszott a gárda.

Az egyetemi alakulat majd csak március 14-én kezdi meg a tavaszi szezont, hiszen egy héttel korábban a már előzőleg kizárt Ózd ellen lépne pályára. – Nem hiszem, hogy ez különösebben befolyásoló tényező lenne, barátságos találkozót szerveztünk arra hétvégére is az NB II.-es Békéscsabával, hogy játékban legyenek a fiúk – folytatta gondolatait a vezetőedző, majd a tavaszi esélyekről is szót ejtett. – Bízom benne, hogy a csapat az ősszel látott jó szereplést tudja produkálni. Biztos, hogy nehezebb lesz, mert sokkal jobban fognak az ellenfelek készülni belőlünk, de remélem, mindenki átérzi annak a súlyát, hogy milyen lehetőség előtt áll.

A DVSC II. március 8-án a Tiszaújvárost fogadja, a DEAC pedig egy héttel később Hatvanban kezdi meg bajnoki szereplését.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában