kézilabda

2020.01.07. 15:40

Nagy csatára számíthat a Loki Kisvárdán

Vida Gergő, a DVSC másodedzője szerint nehéz összecsapás vár a csapatra Kisvárdán szerdán este.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A szombati, EHF-kupában sikerrel megvívott találkozó után szerdán újabb bajnoki vár a DVSC Schaeffler csapatára. A piros-fehérek a 12. fordulóban, 18 órától Kisvárdán vendégszerepelnek.

A Loki 16 ponttal a tabella ötödik helyéről várja a derbit, a Várda 8 egységgel a tizedik. A különbség ellenére a cívisvárosiak nem lehetnek nyugodtak, hiszen a rivális erősebb, mint látszik, ráadásul a télen a keretük még acélosabbá vált.

Erősödött a keretük

– Jó a hangulat a csapatban, nagy csatát nyertünk meg Törökországban, ami önbizalmat, lendületet adhat a lányoknak. Ugyanakkor itt egy újabb nehéz erőpróba: a Kisvárda a téli szünet alatt két játékost is igazolt, az egyiket Oroszországból, a másikat Montenegróból. Láttuk őket játszani, az irányító és a jobbátlövő is komoly erősítést jelent a szabolcsiak számára. Debrecen és Kisvárda egészen közel van egymáshoz, szomszédvári rangadónak is nevezhető az összecsapás, nem lesz könnyű dolgunk, biztos vagyok benne, hogy alaposan meg kell majd izzadnunk a sikerért – mondta el a Naplónak Vida Gergő, a DVSC másodedzője.

A piros-fehérek programjában egy hét alatt három találkozó szerepel, ebből ráadásul kettő nemzetközi kupameccs. Az első akadályt megugrották a cívisvárosiak, de messze még a vég. Vida Gergő úgy véli, még a sorozat elején járnak, nem beszélhetnek fáradtságról, a csapatnak bírnia kell a kihívásokat. Ráadásul azért küzdöttek, hogy ezt elérjék, így nem lehetnek kifogások.

A szerdai bajnokit követően szombaton a cseh Banik Most vendégeskedik a Hódosban. Vida szerint a BL-ben edződött ellenfelükkel szemben minden tudásukra szükségük lesz, de előbb a Kisvárdát kell legyőzniük.

A kisvárdai együttesben egyébként több név is ismerős lehet a debreceniek számára: edzőjük, Bakó Botond korábban ült a Loki kispadján is már, de kapusaik, Lajtos Nóra és Pásztor Bettina is védte egykoron a DVSC hálóját, valamint Siska Pálma szintén játszott régebben a piros-fehéreknél.

Érdemes lesz figyelni a hazaiak szlovák átlövőjére, Habankovára, aki 11 mérkőzésen 44 gólt szerzett. Illetve két remek szélsőjüket, a brazil világbajnok Samira Rochát és a korábbi magyar válogatott Orbán Adriennt sem vehetik majd félvállról a mieink.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában