labdarúgás

2019.11.07. 15:26

Pávkovics bizonyítaná, helye van a keretben

A Loki védője ott lesz a két fontos találkozóra készülő válogatott keretében.

A magyar nemzeti együttes novemberben két kiemelt jelentőségű mérkőzést vív, igaz, merőben más okokból lesznek rendkívül fontosak a meccsek.

15-én pénteken az Új Puskás Ferenc Stadion avatóján a kétszeres világbajnok Uruguay lesz az ellenfél Budapesten, majd az azt követő kedden Cardiffban, Wales ellen játszik sorsdöntő találkozót a címeres mezbe öltözött alakulat: ha nyernek Bale-ék ellen, a mieink kijutnak az Európa-bajnokságra.

Járt már a Puskásban

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn hirdette ki keretét, és a névsorban egy debreceni futballistára is rábukkanhattunk, ugyanis a DVSC belső védője, Pávkovics Bence is meghívót kapott. A hátvéd nem először lett kerettag, de eddig még nem mutatkozott be a válogatottban. Talán majd most jön el az ő ideje… – Otthon voltam a családommal, amikor megkaptam a hírt, örültünk neki nagyon – idézte fel a pillanatot Pávkovics Bence. – Boldog vagyok, hogy ott lehetek majd ismét, főleg úgy, hogy az év legfontosabb meccse következik Walesben. Előtte pedig jön az Uruguay elleni stadionavató, ahol több mint hatvanezer ember lesz, az is egy kiemelkedő esemény. De ne feledjük, előtte vasárnap a Ferencvárost fogadjuk, minden mással csak azt követően akarok foglalkozni. Megjegyezném, reálisan kell látni a helyzetemet: Willi Orbán sérülése volt a kulcsa annak, hogy most meghívót kaptam, amolyan biztonsági tartalékként.

„Ennek ellenére reménykedem benne, hogy szerepet kapok valamelyik összecsapáson, és akkor szeretném bizonyítani, helyem van a keretben”

– mondta a labdarúgó, aki az építésekor már járt a Puskásban.

Jön a Fradi

– Amikor legutóbb a válogatottnál voltam, akkor még nem volt kész az aréna, de szerveztek nekünk egy stadiontúrát. Nagyon szép létesítmény lett, illik méltóképpen szerepelni a megnyitón az „uruk” ellen – fogalmazott Pávkovics, akivel még egyszer szóba hoztuk a vasárnap 17 óra 15 perckor kezdődő, Fradi elleni rangadót a Nagyerdei Stadionban.

– A csütörtöki, CSZKA Moszkva elleni Európa-liga-meccs után érkezik hozzánk az FTC. Nekik a nemzetközi porondon is teljesíteniük kell, két nappal később pedig hozzánk látogatnak. Mindig jó mérkőzéseket, ki-ki párharcokat vívunk a zöld-fehérekkel, szeretnénk itthon tartani a három pontot, s ezzel megörvendeztetni a szurkolóinkat – mondta a Naplónak Pávkovics.

TN

Ezek is érdekelhetik