vívás

2019.11.13. 18:46

Halmozták az érmeket a debreceniek

Több kategóriában is az első helyen végeztek a Békessy vívói a vidékbajnokságon.

Szolnok adott otthon a vidékbajnokságnak múlt hétvégén. A debreceni Békessy Béla Vívó Klub sportolói kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő a nívós megmérettetésen.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

– Mondhatom, hogy igazán remekül sikerült a verseny, ugyanis számos érmet hoztunk haza. Mihály Kata megnyerte az egyéni párbajtőrözők küzdelmeit, ahogyan a debreceni hölgyek csapata sem talált legyőzőre. Férfi párbajtőrben is mi győztünk, a testvéreimmel alkottunk egy hármast, nagyon koncentráltan vívtunk, aminek meg is lett az eredménye. Kata tőrben is indult, és harmadik lett, jót tesz neki néha kiszakadni a párbajtőr világából, ezzel is frissen tudja tartani magát. Az öcsém, Solt, éjszakai műszak után állt pástra, ehhez képest a csapatarany mellé egy egyéni bronzot is begyűjtött. Azzal, hogy részt vett a viadalon, bizonyította, mekkora alázat van benne a sportág iránt. A szép eredmények mellett, amit még kiemelnék, az a fiatalok szereplése. Az utánpótlás korosztály képviselői megállták a helyüket az igen erős mezőnyben, az utóbbi hetekben nagyon sokat fejlődtek. Már nem csupán a vívásuk okán mondhatjuk, hogy előre léptek, hanem az eredményeik alapján is – értékelte a vidékbajnokságot Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója, aki ezúttal is bizonyította, nem felejtett el vívni, az oktatás mellett továbbra is otthon érzi magát a páston is.

Békessy Béla Vívó Klub

Felnőtt férfi párbajtőr egyéni

3. Serra Solt (Békessy), 5. Serra György (Békessy), 8. Kormos Levente (Debreceni Sportcentrum), 14. Serra Bendegúz (Békessy), 23. Balogh Szabolcs (Debreceni Sportcentrum), 43. Kiss Balázs (Békessy)

Felnőtt női párbajtőr egyéni

1. Mihály Kata (Békessy), 5. Fedor Tamara (Békessy), 10. Budai Marianna (Debreceni Sportcentrum), 15. Babinszki Anna (Debreceni Sportcentrum), 25. Reményi Réka (Békessy), 29. Kocsis Evelin (Debreceni Sportcentrum), 41. Kiss Gréta Borbála (Debreceni Sportcentrum)

Felnőtt női tőr egyéni

3. Mihály Kata (Békessy)

Felnőtt férfi tőr egyéni

15. Kormos Levente (Debreceni Sportcentrum), 19. Balogh Szabolcs (Debreceni Sportcentrum)

Felnőtt férfi párbajtőr csapat

1. Békessy (Serra Bendegúz, Serra György, Serra Solt)

Felnőtt női párbajtőr csapat

1. Békessy (Dr. Bacsó Zsófia, Fedor Tamara, Mihály Kata, Zavoda Dóra)

5. Debreceni Sportcentrum (Babinszki Anna, Budai Marianna, Kiss Gréta Borbála, Kocsis Evelin)

 

Ezek is érdekelhetik