kézilabda

2019.11.18. 20:25

DVSC Schaeffler: nem volt annyira könnyű

A kettős győzelem ellenére komoly játékerőt képviselt a Jagodina Tóvizi Petra szerint.

Fotó: Kovács Péter

A német Kaiserslautern kiverése után a szerb Jagodina együttesével sodorta össze a sors a DVSC Schaeffler gárdáját az EHF Kupában novemberben.

A hazai összecsapás parádés hangulatban zajlott le a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban több mint egy hete, akkor tizenegy góllal diadalmaskodtak Köstner Vilmos tanítványai.

A szerbiai visszavágót az elmúlt szombaton játszották le a felek, és ott is sikerült tízgólos különbséggel nyerniük Tóvizi Petráéknak, ezzel bekerültek a sorozat csoportkörébe.

A cívisvárosi beálló nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak. Tóvizi megköszönte a gratulációt, de nem érezte könnyű szülésnek a szerbek elleni továbbjutást.

– Belülről nem éreztük könnyűnek. Nem játszottunk tökéletesen, ehhez képest persze remek eredmény a tízgólos különbség a visszavágón. Én szenvedős meccsnek mondanám, de a lényeg, hogy kint is meggyőző fölénnyel tudtunk győzni. Ünnepelni nem volt alkalmunk, a mérkőzés után vacsoráztunk, majd várt bennünket egy nagyjából kilencórás út. Reggel értünk haza, ráadásul többünknek feladata van a válogatottnál, ezért ünneplésről most nem lehetett szó – fogalmazott az ifjú kézilabdázó.

Kazahsztánnal kezdenek

Tóvizi elmondta, az elsődleges céljuk az volt, hogy bekerüljenek a csoportkörbe az EHF Kupában, ami szép eredmény. – Jó lenne minél tovább menetelni, és minél több pontot szerezni. Az is jó lenne, hogyha játéktudásban nem lenne nagy különbség az ellenfeleink és köztünk – óhajtotta a cívisvárosi tehetség. Tóvizi Petra három másik DVSC-s társával egyetemben részt vesz a november 30-án kezdődő világbajnokságon.

– Ez olimpiai kvalifikációs vébé lesz Japában, az lebeg a szemünk előtt, hogy sikerüljön kivívni az ötkarikás részvételt. Személy szerint azt szeretném, hogy minél jobban teljesítsek, és a kapitány úgy érezze, számíthat rám. A vb-n Kazahsztánnal kezdünk, fontos a jó rajt, úgy vélem, ellenük van is esély erre. Lendületbe jöhetünk, a többit pedig majd meglátjuk.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában