a Haladás jön Debrecenbe

2019.11.11. 10:41

DEAC: bajnokesélyest fogadnak a férfi futsalosok

A Haladás személyében az NB I. élcsapatát látják vendégül hétfő este 18.30-tól a DESOK-ban.

A második szombathelyi alakulat impozáns mérleggel rendelkezik, hiszen hat győzelem és egy döntetlen mellett csupán egyszer szenvedett vereséget. Faragó Ádám a klub hivatalos honlapján kijelentette, hogy a DEAC nem fogja ingyen adni a pontokat a szombathelyieknek.

A válogatott szünetet követően a DEAC játékosai kétszer is lógó orral hagyták el a játékteret. Elek Gergő együttesét hétfőn a Kecskemét győzte le, míg szerdán a TFSE-Szertarsport.hu búcsúztatta Szentes-Bíró Tamásékat a Magyar Kupától. A debreceni csapat az élvonal kilencedik fordulójában a bajnoki címről álmodozó Haladást látja vendégül. A Vas megyei egylet egyik húzóembere Dróth Zoltán, aki 14 találatával jelenleg vezeti a góllövőlistát.

„Ellenfelünk ebben a szezonban teljesen más célokért küzd, mint mi, ennek ellenére nem feltartott kézzel lépünk a pályára. Annyit megígérhetek, hogy nem adjuk oda ingyen a pontokat a szombathelyieknek. A Haladásban szerepel a magyar futsal egyik legkiemelkedőbb alakja, Dróth Zoltán. Dróth gyakorlatilag mindenhonnan életveszélyes, jobbal és ballal is tud gólokat szerezni. Zolinak egy másodpercnyi előnyt sem adhatunk. Az ő semlegesítése nem lesz könnyű feladat, de rajta kívül is nagyon jó játékosok szerepelnek a Haliban, akik képesek meccseket eldönteni” – nyilatkozta Faragó Ádám a klubhonlapnak.

A debreceni együttes a bajnokságban már többször borította a papírformát, elég csak a veszprémi diadalra, vagy a Mezei-Vill elleni döntetlenre gondolni. A szurkolók abban bíznak, hogy a DEAC újabb bravúrt tud bemutatni.

„Ezen az összecsapáson valóban nem mi számítunk favoritnak. Szeretem ezeket a mérkőzéseket, hiszen nincs rajtunk akkora nyomás, így szabadabban játszhatunk. A csapat önbizalmat meríthet a Veszprém legyőzéséből és a Mezei-Villtől ellopott pontból”

- fogalmazott 22 éves kapus, aki kitért az előző két vereségünkre is. „A válogatott szünet előtt hosszabb győzelmi szériát építettünk fel, ám a pauza megtörte a lendületünket. Kecskemétre a három pontért utaztunk el, de az egész gárda koncentrációja összeomlott. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fogott meg minket a két fiaskó, ám le kell zárnunk ezt a hetet. Hosszú még a szezon, és mostantól csak előre kell tekintenünk” – zárta mondandóját Fara.

Ezek is érdekelhetik