atlétika

2019.11.26. 16:36

Atlétikai stadion: a sportolók óhaja egyértelmű

Mások mellett Debrecen klasszis gátasa, Kozák Luca is azt szeretné, ha felépülne Pesten a stadion.

20190924 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Kozák Luca gátfutó, aki a dohai világbajnokságra készül, adott interjút a Naplónak a Gyulai István Atlétikai pályán.

Fotó: Matey István

Országszerte nagy volt az öröm tavaly év végén, mikor kiderült, Budapest rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

Ám jött Karácsony Gergely főpolgármester, aki a kampány során a fővárosi stadionépítési stopra tett ígéretet. Megválasztása után is kitartott amellett, felül kell vizsgálni a Csepelre tervezett, a 2023-as vb otthonául szolgáló atlétikai stadion ügyét.

Nem sokkal rá Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó vezetésével kampány indult a stadion megmentéséért. Kezdeményezéséhez számos élsportoló, szövetség, és ismert közszereplő is csatlakozott. A sorból Kozák Luca, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gátasa sem hiányozhat. Őt kérdeztük az ügyben.

– A döntésbe nem tudunk beleszólni, de ettől függetlenül szerettük volna hallatni a hangunkat. Szerintünk több minden is a rendezés és az építés mellett szól. Egyrészt az egész országban nincs egy olyan központ, amely minden szempontból megfelelő lenne az atléták számára, holott az atlétika egy hatalmas tömeg- és diáksport-bázis. Másrészt pedig mindenkit az egészséges életmódra buzdítunk, aminek része a rendszeres testmozgás is. A nagy világesemények után mindig megnő az aktuális sportág iránt érdeklődők száma, így a vb is jó reklám lenne az atlétika, a sport számára. Természetesen személyes okaim is vannak: mint minden sportolónak, így az én álmom is az, hogy egyszer hazai szurkolók előtt bizonyíthassak valamilyen nagy versenyen. Azt vettem észre, a kampányunk hatására sokakat elkezdett foglalkoztatni a stadionépítés ügye, akár van közük a sporthoz, akár nincs. Majd kiderül, hogy döntenek, egy biztos, mi bizakodunk – mondta el lapunknak Kozák Luca, aki november elején megkezdte az alapozást a következő szezonra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában