kézilabda

2019.10.16. 20:42

DVSC Schaeffler: nagyon dadogott a labda

Kevés gól, sok hiba, és egy kínkeservesen kiszenvedett iksz a Dunaújváros ellen.

Fotó: Kovács Péter

A német TSV Bayer 04 Werkselfen elleni két EHF-kupameccs közben szerdán bajnokit vívott a DVSC Schaeffler csapata, a Dunaújváros látogatott a Hódosba. Ahogy azt várni lehetett, kiélezett csatát vívtak a felek, a derbi végén a vendégek örülhettek, hiszen 24-24-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Ismét sokan voltak kíváncsiak a Lokira, szinte teljesen megtelt a csarnok. Kicsit álmosabban kezdődött az összecsapás, több hiba is becsúszott mindkét oldalon. A vendégek szívós ellenfélnek bizonyultak, de a debrecenieket sem kellett félteni, ugyan látszott rajtuk a fáradtság, azonban a 13. percben így is 8-5-re vezettek.

Néhány véleményes ítélet után a cívisvárosi szurkolók, illetve a szakvezetők is úgy érezték, a játékvezetők ténykedése nem éppen korrekt, így paprikássá vált a hangulat, Köstner Vilmos sárgát is kapott. A DKKA ki is használta a lehetőséget, és gyorsan egyenlített, a vezetést azonban nem tudták átvenni Szalai Babették, sőt, a 20. minutumban ismét hárommal ment a Loki. Kapaszkodtak Kazai Anitáék, de állta a sarat a Debrecen védelme, illetve a kapuban Szabó Dóra és Triffa Ágnes is tette a dolgát. A szünetben 15-13-ra vezettek Kovács Annáék.

Nem tett jót a meccs lendületének a szusszanó, öt perc alatt csupán két gól esett (16-14), és nem azért, mert brillíroztak volna a hálóőrök. A folytatás sem hozott jobb játékot, tele volt pontatlansággal a hazaiak produkciója, egalizálni is tudott az Újváros, 17-17. A debreceni szurkolók is rákapcsoltak, érezték, most többre van szükség tőlük is. Vámos Petra villant, így ismét a DVSC-nél volt a fór, azonban nem sokáig. A Kohász sem nyújtott jó teljesítményt, viszont a Loki bizonytalanságával, rossz döntéseivel felhozta ellenfelét, a dunaújvárosiak kezdték elhinni, van keresnivalójuk a rettegett Hódosban. Tíz perc volt hátra, 20-20 állt az eredményjelzőn, miközben nagyon dadogott a labda. Egy nyögvenyelős ikszre futotta csak ezúttal a Lokitól, 24-24 lett a vége. És bár továbbra is veretlenek Vantara-Kelemen Éváék, ám ezúttal egy nyerhető mérkőzést engedtek ki a kezükből.

A regenerációra ezúttal sem marad sok ideje a lokistáknak, ugyanis vasárnap már Leverkusenben lesz jelenésük, a Werkselfen elleni kupavisszavágón. A csapat szombaton reggel kel majd útra.

HBN

DVSC Schaeffler–Dunaújvárosi Kohász KA 24–24 (15–13)

Debrecen, 1500 néző. V: Bócz, Wiedemann

Debrecen: TRIFFA – Varsányi, KOVÁCS ANNA 6, Bulath 4 (4), Tóvizi, Deszpotovics 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: Szabó D. (kapus), Arany, Bordás 1, Karnik Sz. 1, Vámos P. 2, Karsten 2, Szabó P., Petrus 1. Edző: Köstner Vilmos

Dunaújváros: CSAPÓ KYRA – Grosch 1, SZEKERCZÉS 9 (2), BOUTI 4, Sirián 1, SZALAI B. 6, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Nick, Mihály P. 1, Csavlovics 1, Ferenczy, Jovovics, Molnár B. 1, Triscsuk. Edző: György László

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1. 7. p.: 3–4. 13. p.: 8–5. 16. p.: 8–8. 20. p.: 12–9. 24. p.: 13–12. 41. p.: 17–17. 46. p.: 19–20. 56. p.: 22–22

Kiállítások: 6, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

Mestermérleg

Köstner Vilmos: A mérkőzés képe alapján a sok helyzetünk kihagyása és a lassú játékunk miatt nem érdemeltünk győzelmet. Annak örülök, hogy legalább pontot szereztünk, mert így a veretlenségünk megmaradt.

György László: A Debrecen otthonában játszani, mindig több mint „csak” egy meccs. Nekünk egy győzelemmel ér fel egy pontot elvinni a cívisvárosból. Jó volt a kapusteljesítményünk, de a kulcs a védekezésünkben rejlett. Igazi csapatmunkával sikerült pontot szereznünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában