újabb meccs vár a lányokra

2019.09.14. 11:37

Megtartaná a lendületet a DVSC

Triffa Ágnes úgy véli, a Fradi elleni pont akkor lesz igazán értékes, ha legyőzik a Vácot.

Fotó: Matey István

Szinte még fel sem ocsúdhattak a szerdai Fradi-meccs végjátékából a debreceni szurkolók, kedvenceik számára máris itt az újabb nehéz feladat, szombaton 18 órától a helyi sportcsarnokban a Vác vendége lesz a DVSC Schaeffler a K&H női kézilabdaliga harmadik fordulójában.

Nem voltak csalódottak

A fővárosi zöld-fehérek otthonában kiharcolt döntetlen egy kis szerencsével akár szenzációs győzelem is lehetett volna, hiszen a Loki a két pontért támadott a végén, de így sem lehettünk elégedetlenek, és ezt Triffa Ágnes, a gárda válogatott kapusa is így gondolja.

– Remek összecsapást játszottunk a zöld-fehérekkel, benne volt a mérkőzésben, hogy nyerünk. A végén a Fradi örülhetett az iksznek, de mi sem voltunk csalódottak, hiszen nagyon értékes pontot szereztünk. Nyáron együtt edzőtáboroztunk velük, így nem igazán tudta meglepni semmivel egymást a két együttes. De ez a döntetlen igazán akkor fog sokat számítani, ha Vácról el tudjuk hozni a két bajnoki pontot – hívta fel a figyelmet a rutinos hálóőr.

Megvan az ellenszer

A Debrecenhez hasonlóan a Vác is remekül kezdte a bajnokságot, előbb az MTK-t győzték le magabiztosan, majd a Mosonmagyaróvár otthonából hozták el a pontokat. A házi góllövőlistát Kácsor Gréta vezeti 14 találattal, a dobogóra még Kuczora Csenge és Sanja Radosavljevic fér fel 11-11 góllal.

– A Duna-partiak az egyik riválisaink a nemzetközi kupaszereplésért folytatott harcban. Abban rejlik az erejük, hogy évek óta ugyanazt játsszák, szépen felépítik a kézilabdájukat, mindenki tudja a feladatát a pályán. A Mosonmagyaróvár ellen az is látszott, hogy elbírták a nyomást, és behúzták a mérkőzést. Minden pozícióban jó játékosokkal bírnak, rutinosak és fiatalok egyaránt. Megvannak a vezéregyéniségeik, gondolok itt például Barbara Arenhartra, Radosavljevicre és Kácsorra. A brazil válogatott hálóőr stabil pontja a Vácnak, Radosavljevic évek óta megbízhatóan termeli a gólokat, a fiatal irányító pedig már a felnőtt válogatott kapuján kopogtat. Természetesen ellenük is megvan az ellenszer, remélem meg is tudjuk majd valósítani a pályán. Én nem számolgatok, mivel még nagyon a bajnokság elején járunk. Nekünk az a dolgunk, hogy a jó kezdést meglovagolva megtartsuk a lendületet, majd tavasszal ráérünk számolgatni – nyilatkozta Triffa.

MSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában