kézilabda

2019.08.09. 20:00

Karnik Szabinát hazahúzta a szíve

Karnik Szabina, a DVSC sajátnevelésű játékosa biztos benne, hogy remekül ki fogják egészíteni egymást Kovács Annával.

Fotó: Kiss Annamarie

Három esztendő után tért vissza a Debrecenbe Karnik Szabina. A DVSC Schaeffler sajátnevelésű jobbátlövője a Lokin kívül kézilabdázott Győrben, Hajdúnánáson, Dunaújvárosban, valamint legutóbb az MTK-ban. A kiváló játékos az elmúlt két idényében egyaránt 170 gól fölé jutott, teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek. Érkezésével sokak szerint a bajnokság legütősebb magyar jobbátlövő párosa áll össze a cívisvárosban.

Fotó: Matey István

– Évek óta a levegőben lógott, hogy visszatérek a Lokiba, végre eljött az idő, amikor közös volt az akarat, így aláírhattam a szerződésemet, aminek nagyon örülök, hiszen hazaigazoltam – árulta el Karnik. – Akadt más megkeresésem is, de én nem csináltam titkot abból, hogy hiányzott Debrecen és a Hódos hangulata. Tősgyökeres debreceniként szerettem volna még a piros-fehér mezt magamra húzni a pályafutásom során. A lányok, a klub szakemberei, edzői mind nagyon kedvesen fogadtak, igazán nem is kellett bemutatkoznom senkinek. Természetesen itt mások a célok, mint az előző klubomnál, a játékelemek és a rám bízott feladat is különbözik, de ezért is tértem vissza, hogy végre a nemzetközi porondon is megmérettessem magam, mert abból elég kevés adatott meg eddig a pályafutásomban – ismerte el.

Karnikra a támadások mellett a védekezésben is komoly szerepet oszthat a szakmai stáb. Ahogy mondja, amennyiben rendben van a csapat védekezése az már fél siker, hiszen a szerzett labdákból gyors lerohanásokat lehet indítani a rendezetlen ellenfél ellen. Nem titkolja, kifejezetten szeret védekezni, és reméli, mindkét kapu előtt hasznára lesz a csapatnak. Posztjukból adódóan az ugyancsak válogatott Kovács Annával fognak megosztozni a játékperceken jobbátlövőben, de úgy véli ez így is van rendjén, mert a mai modern kézilabdában már nincs hatvan perces játékos.

–Azt gondolom, a bajnokság legerősebb magyar jobbátlövő-párosát alkotjuk majd, Anna más stílusú kézis, így jól ki tudjuk majd egészíteni egymást. Ő is játssza, ami az erőssége, én is igyekszem ezt tenni, és remélem ebből egy klassz dolog fog kisülni. Egy hónap még kevés ahhoz, hogy itt nagy dolgokról lehessen beszélni, de az látszik, hogy jó úton indultunk el. A balatonboglári edzőtábor kemény volt, de minden felkészülésnek vannak olyan időszakai amikor „meg kell halni”, ez a munka pedig ki fog fizetődni. Amennyiben hazai pályán hozzuk a papírforma meccseket és idegenben is tudunk pontokat csenni, bár lehet, ezt csak a szívem mondatja velem, de szerintem a 4-5. helyre oda lehet érni. Sok meccsen a napi forma dönt, egy úgynevezett alsóházi csapat is simán döntetlenezhet egy felsőházival. Tömör a magyar mezőny, épp ezért jó, hogy mély a keretünk, így van bőven merítési lehetősége a stábnak – nyilatkozta a jobbátlövő.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában