BL-döntő

2019.06.01. 11:01

„Klopp kvalitásai dönthetnek a Pool javára”

Sándor Csaba szerint valamivel a liverpooliak az esélyesebbek a szombat esti Bajnokok Ligája-döntőben.

A klubfutball legjelentősebb idei eseményére kerül sor szombaton 21 órától (tv: M4 Sport) a madridi Wanda Metropolitano Stadionban, ott rendezik meg ugyanis a 2018/2019-es Bajnokok Ligája döntőjét a Tottenham és a Liverpool csapatai között. Tehát ahogyan a szerdai Európa-liga-fináléban, a BL két legjobb gárdáinak találkozóján is angol házi döntőt rendeznek, ami egyértelműen a brit futball dominanciáját jelzi.

Nagy skalpok

A Napló a DVSC U16-os korosztályának trénerét, Sándor Csabát kérdezte meg, miként vélekedik a párosításról.

– Érdekes párharcnak ígérkezik a Spurs és a Pool küzdelme, bár jómagam egyik csapatnak sem szurkolok – mondta a Loki volt hátvédje. Kedvenceiként a Bayern Münchent, a Manchester Unitedot és az AC Milant nevezte meg. – Szinte gyerekkorom óta értük szorítok, de ez a három együttes mostanában nem jutott el a végjátékig a Bajnokok Ligájában.

„Nehéz megmondani, hogy a londoniak vagy a Vörösök az esélyesebbek szombaton este, hiszen mindkét csapat nagy skalpokat begyűjtve menetelt a végső kilencven percig”

– fogalmazott az edző.

Sándor Csaba szerint – ha mégis tippelnie kell – a Liverpoolnak valamivel nagyobb sansza van a győzelemre. – A Tottenham számomra nem játszik annyira látványos futballt, mint ellenfele, de kitűnően összerakott, szervezett alakulatról beszélünk, amely az utóbbi években mindig ott van a Premier League élmezőnyében. Az Ajaxot és a Manchester Cityt is heroikus küzdelemben gyűrte le a Spurs, vagyis a játékosai mentálisan nagyon erősek. Ugyanez persze igaz a liverpooliakra is, számomra nagyon szimpatikus focit játszik az együttes, ami főként az edző, Jürgen Klopp érdeme. Le a kalappal előtte, fantasztikus, mit épített fel a Poolnál, amelyet ismét visszahelyezett az élcsapatok közé.

A felépült Firmino (jobbra) ismét összecsaphat a londoniakkal | Fotó: AFP

„Úgy vélem, az dönthet, hogy Jürgen Klopp jobb edző, mint a másik oldalon Mauricio Pochettino. Ám ne vegye ezt senki szentírásnak, hisz a futballban bármi előfordulhat”

– figyelmeztetett Sándor.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában