Filmbemutató

2024.04.21. 07:00

Szívesen élne Debrecenben a Bonus Trip című akcióvígjáték amerikai főszereplője – fotókkal

Bemutatták a Bonus Trip című akcióvígjátékot, mely jeleneteinek többségét Debrecenben forgatták. Martin Csaba, a film debreceni rendezője és a Los Angelesben élő Spencer Vaughn Kelly amerikai főszereplő is beszámolt a forgatás élményeiről.

Balogh Efraim

Spencer Vaughn Kelly (balról) és Camryn Jackson amerikai színészek, Martin Csaba rendező, Kormanik Boglárka producer és Matthew Simpson amerikai színész a film debreceni díszbemutatóján

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy már arról korábban írtunk, április 18-ától elérhető a Bonus Trip című akció-vígjáték Magyarországon. Még ezt megelőzően, szerda este egy díszbemutatón tekinthették meg a filmet az érdeklődők az Apolló Moziban, ahová a készítő stáb egy része is ellátogatott. Fontos kiemelni, hogy a Bonus Trip kulcsjeleneteinek jelentős része Debrecenben játszódik: a Debreceni Egyetem főépülete és a Kémia épület, a Déri tér és a Kossuth tér is megjelenik dramaturgiailag kiemelt helyszínként a filmben.

Autósüldözés a debreceni belvárosban; a film jelentős részét a cívisvárosban forgatták haon
Autósüldözés a debreceni belvárosban; a film jelentős részét a cívisvárosban forgatták
Forrás: Bonus Trip produkció

Természetesen nem megyünk el a Tisza István utca és környékén zajló, autós üldözés mellett sem, amikor főhőseink elrabolt, magyarul kevésbé jól beszélő tolmácsuk  – és saját életük – megmentéséért száguldanak. Aligha láthattunk eddig FBI-ügynököket MÁV-START InterCity-n vagy magyar távolsági buszon utazni, azonban Marshall és Demetrius (aki sokkal inkább állandóan élő adásban lévő rap-influenszer) mégis erre kényszerülnek egy helyi kripto bűnszervezet után való nyomozás során.

A vetítést követően Martin Csaba, a Bonus Trip író-rendezője, illetve a szinte mindig szabálykövető és profi közelharcos Marshall szerepét játszó Spencer Vaughn Kelly is rövid interjút adott a Haonnak.

Egy volt a cél: feltenni Debrecent a nemzetközi filmipar térképére

– Debreceni vagyok, itt születtem és nőttem fel. Életvitelszerűen Budapesten élek, de az okmányaimon még mindig a debreceni lakcímem szerepel, büszke vagyok a gyökereimre – emelte ki Martin Csaba. 

Elárulta, régi terve volt olyan filmet forgatni, amelyet „haza tud hozni” Debrecenbe. Felidézte, érdekes kihívás volt az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Lengyelországból válogatni szereplőket, de a helyi kapcsolatoknak köszönhetően a forgatás szervezésével már gördülékenyen haladtak. Első pillanattól kezdve élvezhették a város támogatását mind az önkormányzat, mind a helyi intézmények részéről. Megjegyezte, hogy ezt Budapesttől nem feltétlenül kapták volna meg.

– Fel akartam tenni a várost a filmes térképre is, mert szerintem Debrecen is van olyan szép és izgalmas, mint Budapest – húzta alá.

Magyar slágerételek: lángos, kürtőskalács, gulyásleves

Martin Csaba beszámolt arról is, hogy a színészek bár nem sokat aludtak a 12-16 órán át tartó forgatások miatt, mégis élvezték azokat, és könnyedén alkalmazkodtak a számukra ismeretlen kultúrához. Az ételeket különösen szerették: ugyan elmondása szerint az étlapon elsőre mindig a steaket és a hamburgert keresték, a magyar ételek is elnyerték tetszésüket.

Spencer Vaughn Kelly elmondta, hogy amikor a Debrecen határában lévő bevásárlóközpontok és benzinkutak mellett haladt el, már akkor azt érezte, hogy hazaérkezett. Olyan helynek tartja Debrecent, ahol ő maga is szívesen élne. Azt is elmondta, hogy kipróbálta a lángost, a kürtőskalácsot és a gulyást is (nem merte bevállalni a csípős változatot), s bár nincs hozzászokva ezekhez az ételekhez, mégis kedvére valónak találta mindegyiket.

 Azt viccesnek találta, hogy szerepe szerint nem iszik alkoholt, mert a magánéletben kiválónak tartja a magyar borokat.

A film már elérhető a mozikban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában