Előadás

2024.03.17. 21:43

Vendégségben a Kodály Kórusnál

Haon.hu

A Debreceni Tavaszi Fesztivál egyik központi programeleme a Vendégségben a Kodály Kórusnál című est lesz. Jānis Ozols, a világhírű Cosmos a capella együttes egykori tagja a Stockholmi Királyi Zeneművészeti Főiskolán szerzett kóruskarmesteri diplomát - olvasható a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében. 

A Cosmos tagjaként olyan világhírű zenészekkel és együttesekkel dolgozott együtt, mint Bobby McFerrin, a The Real Group, a Take 6, a Manhattan Transfer, a The Hilliard Ensemble, a The New York Voices, a Flying Pickets, az M-Pact és az izlandi zenei ikon, Björk. Számos figyelemre méltó eredményt ért el szülőhazájában és külföldön egyaránt: nevéhez kötődik A legjobb karmesternek járó különdíj a 13. Nemzetközi Kórusversenyen Barcelonában és A legjobb új karmester díja a 49. Nemzetközi Kórusversenyen. Ozols karnagy vezetésével a Kodály Kórus a balti államok zenei világába kalauzolja el az érdeklődőket április 19-én 19 órától a Debreceni Egyetem Aulájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában