Programajánló

2024.03.13. 13:47

Drámai, de mégis szórakoztató műsorral indul Hajdúböszörményben a Sillye Klasszik

Alkalomhoz hűen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc drámai hangulatát fogja felidézni a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház március 15-én induló programja. A részletekről kedden tájékoztatták a sajtót a Hajdúböszörményi Művelődési Központ és Közösségi Házban.

Balogh Efraim

A látogatóknak felemelő kulturális programokban lehet részük

Forrás: Hajdúböszörményi Városi TV | YouTube

A nemzeti ünnepen debütál a Sillye Klasszik sorozat, ami az 1848-49-es forradalom és szabadságharc légkörét eleveníti majd fel. Kiss Attila polgármester arról számolt be, hogy a pénteken 16 órakor kezdődő rendezvény színvonalát Pindzsujáné Kapusi Sarolta fuvolaművész és Tóth Donát zongoraművész produkciója fogja emelni.

Kincsek birtokában a hajdúk fővárosa, a Sillye Klasszik is azzá válhat?

A hajdúböszörményi zeneiskola két igen értékes billentyűs hangszeréről is beszélt: egy Steinway és egy Bösendorf zongoráról. Előbbit szeretnék a jövőben felújítani, utóbbit pedig Vásáry Tamás avatta fel, és Tóth Donát is játszott rajta még 2009 őszén az említett karmester és zongoraművész nagy örömére.

Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója bízik benne, hogy a színházterembe, nagyközönség elé is eljut a Sillye Klasszik kamarakoncert-sorozat. Először a mintegy 150 fő befogadására alkalmas Bársony András terem szolgál a rendezvény helyszínéül.

Fantáziadús érzelmi hullámvasút: a drámától a csárdásig

A március 15-i koncert a forradalom és a fantázia jegyeit fejezi ki Tóth Donát szerint, illetve a darabok az akkori korszellemet hordozzák. Az előadás drámai pontja egy 1849 októberéhez kötődő Liszt Ferenc-mű lesz, mindemellett könnyed és szórakoztató muzsikát is hallhatnak majd az érdeklődők.

Pindzsujáné Kapusi Sarolta kiemelte, hogy a műsor fontos eleme a fantázia. Egy híres induló dallama, illetve egy melankóliából induló, majd csárdás jelleget öltő darab fog elhangzani a fuvolaművésztől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában