XV. Népi Ízek Verseny

2024.01.30. 12:29

Finomságokkal telt meg a csökmői faluház

B.Kiss Andrea

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Népi Ízek Versenyét

Forrás: B. Kiss Andrea

Tizenötödik alkalommal szervezte meg a Csökmői Faluház és Könyvtár a XV. Népi Ízek Versenyét, amire ezúttal összesen 88 terméket nevezett 31 versenyző. A versenyzők között voltak olyanok, akik minden évben újra versenyeznek, de az idén akadtak új versenyzők is. Kilenc kategóriában lehetett nevezni: kolbász, szalámi, sós tészta, édes tészta, italkülönlegesség, savanyúság, pálinka- és párlatkülönlegesség, lekvár, befőtt. Hattagú zsűri értékelte a sok finomságot. Évek óta Kovács Csaba a zsűri elnöke, aki a Csökmőhöz közeli Puszta Csárda mesterszakácsa. 

Forrás: B. Kiss Andrea

A zsűri állandó tagjai ezúttal is Varga Istvánné, Fülöp Lajos Csabáné, Csongrádi Norbert és Földesi Zoltán voltak. A hatodik zsűritag mindig változik, ezúttal Szigeti János, a tavalyi abszolút győztes vett részt az értékelésben.

A zsűri 1-től 5 pontig értékelte a termékeket, és a technika segítségével összesítették a pontszámokat. A versenyzők személye az eredményhirdetésig titkos. Eredményhirdetés után szabad a kóstolás. Erre az eseményre a versenyzőkön kívül is szép számmal érkeztek érdeklődők. Elek István és tanítványai citeraszóval szórakoztatták a jelenlévőket. A jövő évi zsűritagságot pontszámai alapján Tóthné Hegedűs Viktória nyerte, így ő lesz a következő verseny hatodik értékelője.

Forrás: B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában