Ünnepség

2023.11.07. 11:35

Jubileumot ünnepelt Körösszegapátiban a baptista gyülekezet

Nem csak helyből, de a környező településekről is érkeztek hívek az istentiszteletre

Vmirjáncki József

Bemutatkozott a gyülekezet gyermekbibliaköre is

Forrás: Baptista gyülekezet-archív

A napokban hívekkel telt meg körösszegapáti baptisták imaháza, jubileumi ünnepséget tartottak. Minden év őszén, október végén vagy november elején, amikor már a teremtő segítségével a megtermelt és az emberek által felhasználható, fontos növényeket betakarították, hálaadó istentiszteletet tartanak. Hálát adnak az Úrnak, amiért sikerült a terményeket betakarítani.

Az idei összejövetelnek azonban másik célja is volt, ugyanis ez alkalommal ünnepelték körösszegapáti baptista gyülekezet fennállásának 115. évfordulóját. A jubileumi alkalomra nem csak helyből, de környező településekről, s még a szomszéd vármegyéből is érkeztek hívek.

Az istentiszteleten bemutatkozott a gyülekezet gyermekbibliaköre. Az evangélium igéit pedig Pető András, a gyülekezet korábbi ügyintéző-lelkipásztora hirdette. A missziótörténeti megemlékezést Jámbor Ádám, a gyülekezet új lelkipásztora vezette, amelyben bizonyságtételeikkel közreműködtek a gyülekezet jelenlegi tagjai is.

Harmadmagával énekkelt Debreceniné Bereczki Katalin, aki a gyülekezet 100 éves jubileumi évfordulójára összeállította a kis egyházi gyülekezet történetét, pontos névsorral együtt. Most is szolgált a gyülekezet tagjaként, szólt a megjelentekhez. Felelevenítette az elmúlt évtizedek jelentősebb eseményeit.  

Az ünnepi istentiszteleten elhangzott egyházi közös énekeket a berettyóújfalui Filadelfia Zenei Együttes két fiatal zenésze kísérte zongorán és hegedűn. A megemlékezés után szeretet vendéglátást tartottak, mely alkalmat adott a hívek közötti beszélgetésre, barátkozásra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában