Tárlat

2023.10.01. 15:15

Új kiállítás nyílt a Nagytemplomban - fotókkal

Életkör-évkör címmel nyílt meg dr. Molnárné Ötvös Tünde művésztanár tárlata a debreceni Nagytemplomban október 1-én, a vasárnapi istentisztelet után.

Haon.hu

Molnárné Ötvös Tünde művésztanár

Forrás: Kiss Annamarie

„Az ember személyes élete Isten teremtett rendjében valósul meg. A teremtett világ csodálatos voltát élhetjük át nap mint nap, amikor rácsodálkozunk azokra az ajándékokra amit Isten ad számunkra az évnek minden ünnep és hétköznapján emberi kapcsolatainkban, a természet szépségében az igei üzenetekben. Alkotómunkámat ez a hitbeli meggyőződés határozta meg.

Református kazettás templomaink valamint magyar népi műveltségünk középkorig visszanyúló művészeti értékeire úgy tekinthetünk, mint egy olyan vizuális jelrendszerre, amely éppen ezt az isteni rendet közvetíti és egyben Isten teremtett rendjére mutat az általános kijelentés alapján, amely megnyilvánul az évről évre megújuló természet szépségében, a világ Világosságának máig ható megtartó erejében, amit mi a Lélek útján érthetünk meg. Alkotó munkám során, kerámia tárgyaimon ezeket a szívet gyönyörködtető jeleket igyekeztem újra gondolni és továbbadni…” – vall Molnárné Ötvös Tünde művészetéről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában