Megemlékezés

2023.09.05. 19:38

Kiss Tamás költőre emlékeztek Debrecenben

Kiss Tamásnak, az Alföld folyóirat alapítójának, József Attila-díjas költőnek az emlékét 2004 óta őrzi dombormű a Gambrinus közben, amelyet minden évben a születésnapján, szeptember 5-én koszorúznak meg.

Haon.hu

Puskás István alpolgármester az ünnepi alkalmon úgy fogalmazott, az egyedüli esély arra, hogy Kiss Tamásról, illetve a debreceni irodalomtörténetnek erről a korszakáról, amelyet az Alföld is fémjelez, évtizedek múltán is megemlékezzenek, az, ha időről időre összegyűlünk, és átörökítjük ezt a hagyományt és emlékezetet a következő generációnak - olvasható a debreceni városháza közleményében.

kiss tamás, koszorúzás, megemlékezés
Puskás István alpolgármester is jelen volt
Forrás: városháza 

Mint mondta, nagyon fontos, hogy emléktáblákkal jelöljük meg a város történetének fontos helyeit, mert ez az esszenciája az emlékezésnek. – De ahhoz, hogy ezek az emlékek élők maradjanak ebben a közösségben, ahhoz időnként össze kell jöjjünk személyesen is, hogy a debreceni irodalomtörténetnek erre a korszakára ne csak az irodalomtörténészek és a történelemtudomány, hanem mi, a város közössége is emlékezzünk – hangsúlyozta.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a következő héten kezdetét veszi a Térey Könyvünnep, amelyen szeptember 14-én, 17 órakor a 2019-ben elhunyt Térey Jánosra emlékeznek a szülőházánál, a Kétmalom utca 17. előtt.

Forrás: városháza 

Kiss Tamás domborművénél koszorút, virágot helyeztek el a család, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Déri Múzeum, valamint az Alföld folyóirat képviselői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában