Könyvbemutató

2023.06.24. 16:38

Kötetbe rendezett fotók Debrecen épületeiről

Néhányan az esemény résztvevői közül

Forrás: Miskolczi János/Puskás István-FB

Sajó István Debrecen art-deco építészetéről szóló könyvet mutattak be pénteken délután a MÉLIUSZ Központi Könyvtárban. Puskás István, Debrecen alpolgármestere; Szoboszlai Lilla szerkesztő és a kötet grafikai tervezője, Jenei Zoltán beszélt a Sajó című kötetről Szénási Miklós újságíró moderálásával.

A fotóalbum gerincét két világhírű debreceni fotóművész, Nicky Almásy és Magyar Ádám Sajó épületeiről készített fotói adják.

 A kötetet Jenei Zoltán grafikusművész tervezte, aki már több art-deco témájú könyvtervet is magáénak tudhat. A szerkesztés, valamint a Sajó István épületeiről szóló leírás Szoboszlai Lilla munkája, aki Térey Jánossal közösen jegyzi az építész 2016-ban a Modemben, és 2017-ben a Műcsarnokban rendezett életmű-kiállítását. A kötetben szerepel még Térey Jánosnak a megnyitókon felolvasott írása, valamint Puskás István alpolgármester köszöntője, aki évek óta szívügyének érzi a kötet megjelenését.

Puskás István aznapi Facebook bejegyzésében örömmel számolt be róla, hogy az eseményen ott volt Sajó István családja, lánya, unokája, dédunokái is.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában