Könyvbemutató

2023.06.24. 16:38

Kötetbe rendezett fotók Debrecen épületeiről

Néhányan az esemény résztvevői közül

Forrás: Miskolczi János/Puskás István-FB

Sajó István Debrecen art-deco építészetéről szóló könyvet mutattak be pénteken délután a MÉLIUSZ Központi Könyvtárban. Puskás István, Debrecen alpolgármestere; Szoboszlai Lilla szerkesztő és a kötet grafikai tervezője, Jenei Zoltán beszélt a Sajó című kötetről Szénási Miklós újságíró moderálásával.

A fotóalbum gerincét két világhírű debreceni fotóművész, Nicky Almásy és Magyar Ádám Sajó épületeiről készített fotói adják.

 A kötetet Jenei Zoltán grafikusművész tervezte, aki már több art-deco témájú könyvtervet is magáénak tudhat. A szerkesztés, valamint a Sajó István épületeiről szóló leírás Szoboszlai Lilla munkája, aki Térey Jánossal közösen jegyzi az építész 2016-ban a Modemben, és 2017-ben a Műcsarnokban rendezett életmű-kiállítását. A kötetben szerepel még Térey Jánosnak a megnyitókon felolvasott írása, valamint Puskás István alpolgármester köszöntője, aki évek óta szívügyének érzi a kötet megjelenését.

Puskás István aznapi Facebook bejegyzésében örömmel számolt be róla, hogy az eseményen ott volt Sajó István családja, lánya, unokája, dédunokái is.

HAON

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában