Vörössipkások

2023.06.17. 14:12

Rémisztő vagy épp barátságos óriások masíroztak Debrecenben – fotókkal

Vitéz Lászlóhoz világhíres rokonság jött látogatóba – a Vörössipkások Nemzetközi Találkozója maszkos-zajos csinnadrattával nyílt meg szombat délelőtt a Nagyerdőn.

Forrás: Molnár Péter

A 10. Színházi Olimpia részeként szombaton és vasárnap külföldi és magyar bábművészek szórakoztatják a nagyérdeműt a Nagyerdőn. A Vojtina Bábszínház szervezésében híres vásári bábjátékosok érkeztek a fesztiválra szerte a világból: Vitéz László rokonai Angliából (Clive Chandler Punch and Judyja), Olaszországból (Bruno Leone Pulcinellája), Franciaországból (a Pelele Company-Paz Tatay Don Cristobalja) és Portugáliából (José Manuel Valbon Gil Dom Robertója) gyűltek össze a „családi” hétvégére.

Nem maradhat el Kemény Henrik legendás magyar hősfigurája sem; a Vojtina Bábszínház színészének, Baditz Dávidnak az alakításában a frissen bemutatott Vitéz László – Malombonyodalom című előadást láthatják az érdeklődők.

Az előadásokon kívül gólyalábas attrakciók, felvonulások is lesznek, a Fővárosi Nagycirkusz társulatával együtt a Vojtina Bábszínházhoz is ellátogat az olimpiai maszk, amely a Színházi Olimpia kezdetétől a végéig nagy utat jár be a résztvevők között.

A vörössipkások a Nagyerdő több helyszínén: a ll. János Pál pápa téren, a Nagyerdei Kultúrpark belső területén, a Békás-tó melletti játszótéren és a Sziget-Kék Tematikus Játszóparkban várják a közönséget, azok pedig, akik piros fejfedőben jelennek meg, díjmentesen léphetnek be a bábos seregszemle helyszíneire. A részletes programról a találkozó közösségi oldalán lehet tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában