A Közösségi Házban

2023.05.18. 11:08

Debrecen egyik legszebb könyvtára nyitott újra a Csapókertben

A városrész családjai ezentúl nemcsak olvasnivalóért, hanem kulturális találkozókra és közösségi programokra is használják a tágas, fényes tereket.

Továbbra is cél az olvasóvá nevelés

Forrás: Napló-archív

A csapókertiek a napokban vehették birtokba az egy év alatt kívül-belül megújult Csapókerti Közösségi Házat, melynek földszinti terében a Méliusz Könyvtár várja a látogatókat.

A Haon kérdésére Szabó Tünde, a könyvtár igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, hogy nemcsak az épületrész kialakításánál, hanem az olvasmányok tematikáját illetően is igyekeztek a csapókertiekhez igazodni. A fiókkönyvtár megújult területét úgy alakították ki, hogy a tágas és világos térben elkülönítve működhessen a gyermekkönyvtár és a modern olvasótermi rész, ahol különböző programokat is rendeznek a jövőben. 

Gyerekkönyvtárat, olvasótermet és multifunkciós teret is kialakítottak
Forrás: Napló-archív

– A csapókertiek kedvéért a könyvtár a Méliusz programjai mellett a közösségi ház eseményeinek is otthont ad majd – fejtette ki. A szakember szerint céljuk továbbra is az olvasóvá nevelés, de a kényelmes és esztétikus tér akár korrepetálásra, vagy az ott tevékenykedő civil szervezetek számára is hasznos lesz. Ehhez hasonlóan állt össze a csapókerti könyvtár könyvállománya is, mely igazodik az ott élők igényeihez, valamint érdeklődési és tevékenységi köréhez. 

Az intézmény programjairól itt tájékozódhatnak az érdeklődők. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában