Kiállítás

2023.02.23. 12:09

Életöröm sugárzik a nádudvari művész képeiből

Anghelidi Emese 78 évesen is úgy érzi, ha egy -két napig nem veti vászonra érzéseit haszontalanul telik az idő.

Anghelidi Emese képeivel

Forrás: Marján László

Kamaratárlat keretében tekinthető meg március végéig Nádudvaron, a Kossuth téri Kincsesházban 23 színpompás festmény. Ezek alkotója Paál Emese néven 1945 májusában Szilágysomlyón született (ahogy ő fogalmaz: „első románként” a háborút követően) festőnő. Anghelidi Emese évek óta Nádudvaron él, ahol lánya és unokája is letelepedett. Tagja annak a nádudvari alkotókörnek, amelynek szakmai vezetője Tamus István grafikusművész.

A megnyitó közönségét köszönti Ludmanné Papp Ilona
A megnyitó közönségét köszönti Ludmanné Papp Ilona
Forrás: Marján László

Ludmanné Papp Ilonától, a Kincsesház vezetőjétől megtudtuk, a tárlat megjelenítésében aktív feladatot vállalt Margaret Forest, alias Erdős Margit festőművész is. A február 22-ei, szerda délutáni megnyitó is tartalmasra sikerült: Bonczás Sándorné, Tóth Ilona Márta és Lénártné Molnár Borbála szavalatával, Gergencsik Bence fuvolajátékával járult hozzá a sok érdeklődőt vonzó ceremónia sikeréhez.

A kiállítást megnyitó Maczik Erika, a város polgármestere számára az öröm volt az első gondolata a képek láttán, hiszen e tárlat is életörömöt sugároz színgazdagságával az emberek életébe. 

A tárlat egy szelete
A tárlat egy szelete
Forrás: Marján László

Az ő tulajdonában lévő Anghelidi Emese-képből is a pozitív energia árad a meleg színek segítségével hideg, északi fekvésű irodája faláról. Ez az életöröm sugárzik mindegyik festményéből, legyen az csendélet, portré vagy bármely más témát megörökítő alkotás. 

Marján László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában