Ünnepség

2023.01.22. 14:26

A magyar kultúra napját ünnepelték Berekböszörményben

A magyar kultúra napjára emlékeztek Berekböszörményben a Kossuth Lajos nevét viselő általános iskolások tanáraik és szüleik jelenlétében.

Forrás: Iskola magánarchívum

A település arról híres, hogy már évtizedek óta igen emlékezetes, nagyon színvonalas műsorral emlékeznek történelmünk nagyjainak munkásságára, nevezetes ünnepeinkre. Ezen nemcsak a község vezetői és az iskolások vannak jelen, hanem nagy számban jelennek meg a szülők, nagyszülők mellett olyanok is, akik már nem kapcsolódnak az iskolához, egyszerűen csak a településen élnek. Idén szintén színvonalas műsort adtak elő az iskolások január 20-án, versekkel és énekekkel elevenítették fel a magyar nép nemzeti énekének megszületésének eseményeit. 

Pásztor Károlyné igazgató, az intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a gyermekek, akik az ünnepi műsor szereplői voltak, később is emlékezni fognak erre a felemelő érzéseket keltő ünnepi műsorra, annak hangulatára.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában