Advent

2022.12.18. 08:30

Debreceni gyökerű színész vitt egy kis melegséget a debreceni hidegbe

Forrás: Molnár Péter

A cívisvárosból indult, országosan ismert színész, Márkus Luca adott adventi műsort szombat este Debrecenben.

Mint az a Debreceni Advent programismertetőjében olvasható, Márkus Luca 2012-ben a Debrecen hangja című tehetségkutató nyertese volt. Gyerekkora óta szerepel színházi előadásokban, többször láthattuk a debreceni Csokonai Színházban is. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen elvégzése után a Vígszínház társulatának tagja lett, ahol már egyetemi gyakorlatát is töltötte.

Forrás: Molnár Péter

Több sorozatban is szerepelt az elmúlt években, köztük olyan sikeres és népszerű produkciókban, mint A besúgó, Drága örökösök, Csak színház és más semmi, Korhatáros szerelem, Egynyári kaland. Most a mozikban a Blokád című filmben tűnik fel.

Tragikai és komikai vénája egyaránt erős, remek karakterábrázoló tehetsége megmutatkozik több szerepben is (Nyina-Sirály; Hilda - A rendes lányok csendben sírnak; Inkognitó). Kiváló énekhangját és érzékeny játékát csodálhatjuk A padlásban, ahol Sünit játszik, és A nagy Gatsby-ben, ahol ő Myrtle Wilson, emlékezetes alakítást nyújtva.

Adventi műsorában lírai karácsonyi dalok és vérpezsdítő slágerek egyaránt helyet kaptak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában