Kultúrtipp

2022.11.19. 10:00

Az idő körül forog a Debreceni Nemzetközi Művésztelep kiállítása

Mi a művészet ideje? E kérdés köré szerveződött a 2006 óta működő Debreceni Nemzetközi Művésztelep idei programsorozata – írja közleményében a MODEM.

A művésztelep úgy helyezi a hazai és nemzetközi művészek együttműködését és gondolkodását, a közös(ségi) alkotótevékenységet előtérbe, hogy egyúttal a szélesebb közönség számára is betekintést nyújt a tematikusan szerveződő szakmai munkába. A kéthetes tábor során a felkért alkotók és előadók többek közt olyan kérdésekre keresték a válaszokat, minthogy mik a művészet lehetséges temporális vonatkozásai, mit jelent a művészet, az alkotófolyamat és a műtárgy időnek való kitettsége, mit tekinthetünk egy-egy artefaktum anyagi értelemben vett élettartamának, vagy hogy az időbeliséggel eleve rendelkező alkotás hogyan képes reflektálni az idő múlására, illetve hogyan az időben is változó befogadói és értelmezői stratégiák a műalkotásokra.

Az idei Debreceni Nemzetközi Művésztelep előadásain és workshopjain inspirálódott alkotásokból nyílt kiállítás november 12-én a MODEM-ben. A tárlat november 12. és december 31. között látogatható.

A Debreceni Nemzetközi Művésztelep 2022 tagjai: Csontó Lajos / Horányi Attila / Süli-Zakar Szabolcs / Benczúr Emese / Bilak Krystyna / Birkás Mona / Csörgő Attila / Donka Péter / Farkas Dénes / Koronczi Endre / Ladányi-Tóth Miklós / Tóth Kinga / Várhelyi Judit

Művészeti vezetők: Horányi Attila, Csontó Lajos, Süli-Zakar Szabolcs, Vizi Katalin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában