Gyász

2022.06.29. 11:37

Elhunyt Nyíradony gyémántokleveles tanítója

Tóth Vince emléke sokak szívében él tovább. Szerkesztőségünk egykori tudósítójától búcsúzunk.

Tóth Vince

Forrás: Facebook / Molnár Csilla kincstára

Gyémántoklevéllel jutalmazta nemrégiben Tóth Vince tanító, újságíró, edző, a „kisrendőrség” alapítója hatvan éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora nemrégiben – emlékezett az elhunytra közösségi oldalán Molnár Csilla, a Hajdú-bihari Napló nyíradonyi tudósítója. „A jókedvű, derűs tanárom, sokunk tanítója, örök optimizmusával  példaképemmé vált. Tanított, írt, fotózott, szervezett, nevetett. Egy jelenség volt. Tegnap este óta veterán motorján már a mennyország utcáit rója! Isten nyugtassa!” – búcsúzott.

Boldogságban telt az életem, amire vágytam, minden teljesült.

– ebben az egy mondatban foglalta össze életét 2019-ben a Hajdú-bihari Naplónak a Pro Urbe Nyíradony-díjjal elismert pedagógus. A korábbi beszélgetést pedig egy olyan gondolattal fejezte be, amelynek érvénye halálával sem ér véget:

A városban élőkben pedig ott van az életem.

Tóth Vince a hatvanas évek derekától magas szakmai színvonalon tudósította a Hajdú-bihari Naplót szűkebb környezete eseményeiről. A kilencvenes és a kétezres években volt a legaktívabb tudósítónk, hetente több cikke is megjelent a lapunkban. Emellett pedagógusként dolgozott és testnevelést tanított a nyíradonyi iskolában. Az írás és fotózás mellett hobbija volt még a régi motorok felújítása, a motorozás, valamint a galambászkodás.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában